Foto: AFI/Aigars Jansons

Savulaik par narkotiku kontrabandu Latvijā notiesāto Rolandu Privertu pērnā gada nogalē aizdomās par narkotiku noziegumiem aizturējusi arī Spānijas policija, piektdien telekompānijas LNT ziņu raidījumam atzina Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Vonda.

Privertu policija aizturējusi Spānijas galvaspilsētā Madridē «saistībā ar jautājumiem par narkotiku apriti», stāstīja Vonda. Pēc tam Priverts ticis izraidīts no šīs valsts.

Šīs nedēļas sākumā Ekvadoras tiesībsargājošās iestādes Gvajakilas pilsētas lidostā ar 894 gramiem kokaīna aizturēja agrāk par narkotiku kontrabandu tiesāto Privertu.

1999. gada 30. janvārī 1962. gadā dzimušo bijušo Latvijas Modeļu asociācijas vadītāju Privertu un Dairu Silavu aizturēja Rīgas lidostā, kur viņi bija ieradušies ar reisu Karakasa–Ņujorka–Parīze–Cīrihe–Rīga. Pie Silavas atrada 1,86 kilogramus kokaīna aptuveni 100 000 latu vērtībā. Pie Priverta atrada 0,9 gramus kokaīna.

Augstākā tiesa 2000. gada novembrī kontrabandā apsūdzētajam Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, bet Silavai — uz pieciem, abiem ar mantas konfiskāciju.

Pērnā gada 28. martā Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa piekrita par narkotiku kontrabandu notiesātā Priverta pirmstermiņa atbrīvošanai no cietuma, sēdi noturot divas stundas pirms presei paziņotā laika. Silava no cietuma tika atbrīvota 2002. gada maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp