Daudzfunkcionālās halles investors būs «Merks»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA «Multihalle» ir parakstījusi vienošanos par sadarbību ar SIA «Merks» par daudzfunkcionālās halles Rīgā, Skanstes ielā, būvniecības projekta īstenošanu. To pirmdien apstiprināja SIA «Multihalle» valdes priekšsēdētājs Ivars Kalvišķis.

Atbildot uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka «Merks» ir izraudzīts par projekta investoru, Kalvišķis atbildēja apstiprinoši.

«Multihalles» valdes priekšsēdētājs piebilda, ka jau drīzumā tiks rīkota preses konference, kurā sniegs jaunāko informāciju par 2006. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai vajadzīgās daudzfunkcionālās halles projekta īstenošanu.

Iepriekš Igaunijas koncerna «Merko Ehitus» grupas uzņēmuma Latvijā SIA «Merks» ģenerāldirektors Ivars Geidāns apstiprināja, ka kompānija ir ar mieru uzņemties daudzfunkcionālās halles celtniecību Skanstes ielā un vēlas apbūvēt arī SIA «Multihalle» rezervētos zemesgabalus Skanstes ielas rajonā.

«Multihalle» ir vērsusies valdībā ar lūgumu piešķirt 13 miljonu latu garantiju aizņēmumam bankā, kā arī aicinājusi Rīgas Domi veidot kopēju uzņēmumu «Rīgas arēna», lai, ieķīlājot pilsētas zemi, garantētu kredītu halles celtniecībai. Kā iespējamie investori pēdējā laikā minēti: vācu kompānija «Walter Bau», Kanādas kompānija «SCI Stadium» un Francijas uzņēmums «Bouygues».

2003. gada 28. janvārī Rīgas Dome nolēma iznomāt «Multihallei» daudzfunkcionālas halles celtniecībai 17 hektāru lielu zemesgabalu Skanstes ielas rajonā, bet aptuveni 15 hektāru zemesgabals rezervēts uz diviem gadiem papildu objektu projektēšanai. Papildu objekti, biroju ēkas, paredzēti līdzekļu iegūšanai, lai uzturētu daudzfunkcionālo halli. Rīgas Dome izvirzījusi nosacījumu, ka rezervēto zemi varēs sākt apgūt tikai pēc tam, kad tiks uzbūvēta daudzfunkcionālā halle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu