Rīgas Dome iesaka saglabāt īres maksas «griestus»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Dome ir sagatavojusi priekšlikumus grozījumiem vairākos likumus, kas attiecas uz dzīvokļu jautājumu risināšanu, iesakot daļēji saglabāt īres maksas «griestus» līdz 2007. gadam, aģentūru LETA informēja Rīgas Domes informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs (LSDSP) šodien tikās ar Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Staņislavu Šķesteri (ZZS), lai iepazīstinātu viņu ar Rīgas pašvaldības sagatavotajiem priekšlikumiem par grozījumiem vairākos likumos, kas attiecas uz dzīvokļu jautājumu risināšanu.

Priekšlikumi sagatavoti grozījumiem likumā «Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» un likumā «Par dzīvojamo telpu īri». Pašvaldība uzskata, ka līdzšinējie dzīvokļa īres maksas griesti — ne vairāk kā 48 santīmi par vienu kvadrātmetru īrētās dzīvokļa platības — būtu saglabājami līdz 2007. gadam tiem īrniekiem, kas lietojuši dzīvokļus denacionalizētās vai likumīgajiem īpašniekiem atdotās mājās līdz īpašuma tiesību atjaunošanai.

Vairāki ieteiktie likumu grozījumi paredz palielināt namīpašnieku atbildību par māju apsaimniekošanu un pamatpakalpojumu sniegšanu, piemēram, apkure, aukstais ūdens, kanalizācija un sadzīves atkritumu izvešana.

Rīgas Dome iesaka Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu papildināt ar jaunu pantu, ka par izvairīšanos no namīpašuma apsaimniekošanas, par nepienācīgu namīpašuma apsaimniekošanu vai par pamatpakalpojumu nesniegšanu namīpašniekam uzliek naudas sodu līdz Ls 1000.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu