«Toshiba» cietais disks iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Toshiba»

Japānas elektronikas gigants «Toshiba» ir izstrādājis pasaulē mazāko cieto disku, atzinuši Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji.

«Toshiba» cietā diska diametrs sasniedz apmēram 2,1 centimetru, bet tā atmiņas ietilpība ir no 2 līdz 4 gigabaitiem. Disks ir gana mazs, lai to varētu izmantot mobilajos tālruņos, digitālajās rokas kamerās un pārnēsājamās datu glabāšanas ierīcēs, teikts «Toshiba» paziņojumā. Ginesa rekordu grāmatā «Toshiba» disku iekļaus 2005. gada izdevumā. Diska masveida ražošana sāksies gada beigās, paziņoja kompānija.

Ginesa rekordu grāmatas zinātnes un tehnoloģiju nodaļas redaktors Deivids Hoksets paziņojumā atgādina, ka pasaulē pirmais cietais disks tika radīts 1956. gadā. Tā diametrs sasniedza 60 centimetru, bet atmiņas ietilpība — 4,4 megabaitus. «Drīz savā pulkstenī varēšu saglabāt lielāku informācijas apjomu nekā savā galda datorā pirms pāris gadiem,» teica Hoksets.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu