Šlesers: izmeklēšanai digitālās televīzijas lietā jāturpinās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidenta biedrs un satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers (Latvijas Pirmā partija) uzskata, ka izmeklēšana tā sauktajā digitālās televīzijas lietā ir jāturpina, tāpat kā jāturpina sāktais tiesvedības process starptautiskajā šķīrējtiesā.

Atbildot uz partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas deputātu jautājumiem par šīs lietas virzību, Šlesers kā satiksmes ministrs informējis, ka starptautiskajā šķīrējtiesā izvirzīta prasība iesniegt neatkarīga Latvijas jurista atzinumu par AS «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» (DLRTC) un «Kempmayer Media Limited» (KML) līguma atzīšanu par spēkā neesošu. Juristam tiekot prasīta īpaša kvalifikācija.

DLRTC izvēlējies advokātu biroju «Rozenfelds un partneri», ko BO VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) padome arī akceptējusi šā gada 5. martā. Juridiskais atzinums saturēs informāciju par Latvijas likumiem attiecībā uz DLRTC prasību pret KML, par līguma starp DLRTC un KML atzīšanu par spēkā neesošu un prasību par līgumā noteiktās kompensācijas samaksu un KML pretprasību. Atzinums Starptautiskajā Tirdzniecības palātas šķīrējtiesā jāiesniedz līdz šā gada decembra sākumam.

Tuvākā arbitrāžas sēde varētu notikt 2004. gada 22. aprīlī, kad, iespējams, tikšot lemts par tiesāšanās izmaksu nodrošinājumu. Pēdējā tiesas sēde ir plānota 2005. gada maija pēdējā nedēļā.

Šlesers Saeimas deputātiem skaidro, ka pretējā puse pašlaik ir cēlusi virspusēju pretprasību, kurā vēl nav norādījusi nekādas precīzas summas, ko varētu prasīt no Latvijas puses. Kā uzskatot advokāti — šī pretprasība, iespējams, tikšot papildināta. Arī prasība, ko cēlusi Latvijas puse, iespējams, tiks papildināta pēc veikto materiālu un liecību pārbaudes.

Ministru prezidenta biedrs JL deputātiem norāda, ka, pēc viņa domām, jautājumā, kas saistīts ar KML, izmeklēšanas darbībām ir jāturpinās. Tai pašā laikā viņš vēloties uzsvērt, ka jautājums par digitālās televīzijas attīstību Latvijā «nav reducējams tikai uz konkrēto tiesvedību un Satiksmes ministrijā tiek izstrādāta jauna zemes ciparu televīzijas apraides jeb digitālās televīzijas koncepcija, kuru paredzēts iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā jau tuvāko mēnešu laikā».

Šlesers «tāpat kā ikviens sabiedrības loceklis» esot ieinteresēts lietas objektīvā izmeklēšanā. Viņš atbalsta procesa virzību un uzskata, ka tikai tiesa var lemt, kādas un cik pamatoti stipras ir Latvijas puses izredzes Starptautiskās Tirdzniecības palātas šķīrējtiesā.

Kā ziņots, JL Saeimas frakcijas deputāti iesniedza Ministru prezidenta biedra Šleseram 12 jautājumus par Latvijas puses gatavošanos tiesvedībai ar KML. JL deputāti vēlējās noskaidrot, vai Latvijas puses gatavošanās tiesvedībai ar «Kempmayer Media Limited» pēc Induļa Emša (Zaļo un zemnieku savienība) valdības apstiprināšanas netiek bremzēta, vai Šlesers piekrīt iepriekšējās valdības laikā paustajai principiālajai nostājai par nepieciešamību objektīvi izmeklēt šo lietu un turpināt sākto starptautisko tiesvedību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu