Būvinspekcija apturējusi «Multihalles» būvdarbus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Aigars Jansons

Rīgas pilsētas Būvinspekcija piektdien izpētīja SIA «Multihalle» daudzfunkcionālās hokeja halles būvniecībai paredzēto būvlaukumu Skanstes ielā un konstatēja, ka tajā bez būvatļaujas saņemšanas patvaļīgi sākti būvdarbi. Šā iemesla dēļ būvdarbi tika apturēti.

Apskatot daudzfunkcionālās hokeja halles būvniecībai iznomāto zemes gabalu Skanstes ielā, Rīgas pilsētas Būvinspekcijas pārstāvji konstatējuši, ka būvlaukumā bez būvatļaujas iedzīti 178 pāļi, uzbērta būvlaukuma grunts un izlīdzināts reljefs. Rīgas pilsētas Būvvalde līdz būvprojekta risinājuma precizēšanai bija atļāvusi «Multihallei» tikai iedzīt izmēģinājuma pāļus, kā arī norobežot zemes gabalu ar pagaidu žogu.

«Multihalles» izpilddirektors Ivars Kalvišķis apstiprināja, ka būvdarbi pašlaik jau ir apturēti, taču viņš pauda pārliecību, ka «Multihalle» līdz šim celtniecības darbus ir veikusi, pamatojoties uz izsniegto pagaidu būvatļauju.

«Mums ir izsniegta pagaidu būvatļauja, un neko vairāk arī neesam darījuši. Tas ir interpretācijas jautājums,» sacīja Kalvišķis.

Ir izgāzusies iecere «Multihallei» vienoties ar būvfirmu «Merks» par sadarbību 2006. gada pasaules hokeja čempionātam paredzētās hokeja halles celtniecībā. «Merks» atteicās parakstīt četrpusējo līgumu ar «Multihalli», Latvijas Hokeja federāciju un valdību, kas paredzētu garantijas halles uzcelšanai laikā, jo to neapmierināja no «Multihalles» saņemtie projekta dokumenti.

Pēc šā paziņojuma valdība tomēr vienojās, ka pagaidām neatteiksies no pasaules hokeja čempionāta rīkošanas Rīgā 2006. gadā, un nolēma konsultēsies ar Rīgas Domi par iespējām uzbūvēt halli. Taču tika nolemts, ka šajās sarunās nebūs iesaistīta ne «Multihalle», ne arī šā uzņēmuma līdzīpašnieks Latvijas Hokeja federācijas vadītājs Kirovs Lipmans.

Savukārt Rīgas Domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien atbalstīja līguma laušanas procedūras sākšanu ar «Multihalli» par zemes nomas līgumu, norādot uz pārkāpumiem noslēgtā līguma par zemes nomu nosacījumos — «Multihalle» nav veikusi projektēšanas darbus līgumā noteiktajos termiņos, kā arī Latvijas Hokeja federācija ar «Multihalli» nav vienojusies par hokeja čempionāta rīkošanu un halles būvniecību. Zemes nomas līgumu Dome apņēmusies lauzt ne tikai par hokeja hallei domāto zemi, bet arī par zemi, kas bija rezervēta dažādām celtnēm ap halli: viesnīcām, dzīvokļu mājām, darījumu centriem u. c.

Tomēr «Multihalle» joprojām vairākkārt paudusi gatavību piedalīties daudzfunkcionālās halles projekta īstenošanā un aicina valdību un Rīgas Domi kopā ar to vērsties bankās, lai pārrunātu, ar kādiem nosacījumiem «Multihallei» un ar kādu valsts atbalstu ir iespējams realizēt daudzfunkcionālās halles projektu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu