6. maijā būs «Mēmā šova» filmas «Es mīlu jūsu meitu» pirmizrāde

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

6. maijā kinoteātrī «Rīga» notiks «Mēmā šova» filmas «Es mīlu jūsu meitu» pirmizrāde. Vienlaikus ar Rīgu no 7. maija filmu demonstrēs arī Liepājas, Jelgavas, Dobeles un citu Latvijas pilsētu kinoteātros.

Filmas producents un viens no idejas autoriem Viesturs Dūle stāsta: «Nedaudz komēdija, nedaudz parodija, šī filma ir mēģinājums atbildēt uz jautājumu — kas notiek, ja latvietis ierauga naudu. Filmas sižeta pamatā ir stāsts par to, kā nabadzīgs lauku puisis apprec bagātu pilsētas meiteni. Līgavas prāvais pūrs liek jaunajam vīram aizdomāties par iespēju nopelnīt uz savu kāzu rēķina, bet viņa plānus izjauc kāzu rīkotāji.»

Filmas «Es mīlu jūsu meitu» pirmizrādes 400 viesi varēs iejusties filmas atmosfērā, jo pirmizrādes un banketa organizēšanu un vadību uzņēmušies bēru kantora «Svētie mirkļi» vadītāji Laila (Baiba Sipeniece) un Andrejs (Valters Krauze), kas  filmā ar lielu eleganci kāzas jaunajam vīram pārvērš par smagu pārdzīvojumu.

V. Dūle norāda, ka no nākamās dienas pēc pirmizrādes, no 7. maija,  kinoteātrī «Rīga» un citu Latvijas pilsētu, piemēram, Liepājas, Dobeles, Jelgavas un Valmieras, kinoteātros notiks filmas regulārie seansi.

V. Dūle pastāstīja, ka filma «Es mīlu jūsu meitu» tapa vairāk nekā gadu. Šajā laikā ne tikai filmas scenārijs piedzīvojis vairākas izmaiņas, bet arī filmas galveno lomu atveidotāju dzīvē notikušas lielas pārmaiņas: Janai Duļevskais piedzimis dēliņš, Regnārs Vaivars zaudējis 10 kilogramus svara un guvis smadzeņu satricinājumu pēc kritiena no motocikla, savukārt Baiba Sipeniece un Valters Krauze, kas filmā atveido atraktīvos vedējus no kantora «Svētie mirkļi», jau tagad saņem daudz pasūtījumu kāzu vadīšanai. Viesturs Dūle prognozē, ka pēc filmas iznākšanas uz lielajiem ekrāniem šādu pasūtījumu no jaunajiem pāriem, kas gribēs «prātā paliekošas un neaizmirstamas kāzas» (citāts no filmas «Es mīlu jūsu meitu»), būs vēl vairāk.

Lai nonāktu līdz pašreizējam filmas variantam, pēdējo mēnešu laikā tika organizētas četras filmas testa izrādes (skreening), lai noteiktu, kā uz filmu reaģē dažādu paaudžu un sociālo grupu skatītāji. Pēc katra šāda seansa atsevišķas filmas vietas tika pārmontētas un pēdējā, tā dēvētā pārbaudes, seansa rezultāti liecina, ka skatītāju interese un atsaucība ir pozitīva, līdz ar to filma droši var sākt savu ceļu pie skatītājiem.

Filmas scenārija autori ir «Mēmā šova» kolektīvs, režisori — Viesturs Dūle, Aldis Kalniņš un Edmunds Jansons, savukārt lomas atveido gan tautā sen iemīļoti aktieri — Uldis Dumpis, Regīna Razuma —, gan «Mēmā šova» aktieri — Baiba Sipeniece, Valters Krauze, Jana Duļevska u. c. Kopumā filmā «Es mīlu jūsu meitu» filmējušies 79 cilvēki, arī neprofesionāli aktieri, no kuriem daži izrādīja spilgtas spējas iekļauties profesionālu aktieru kolektīvā.

Filmas «Es mīlu jūsu meitu» filmēšana notikusi Talsu rajona Maķīškalnā, Lielvārdē, Rīgā, Līgatnē, Jūrmalā, Kuldīgā un Jelgavas mežos. Filmas budžets ir 140 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu