Foto: Uldis Zariņš

Starptautiskās informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju izstādes «Baltic IT&T» nozīme ar katru gadu samazinās, pauda IT un telekomunikāciju speciālisti aģentūras LETA organizētā diskusijā, kas notika izstādes laikā.

Kā norādīja datortehnoloģiju kompānijas «EET-Rīga» projektu direktors Jānis Bikše, viņa pārstāvētā kompānija pēdējo reizi piedalījās šajā izstādē pirms trim gadiem, taču nelielais apmeklētāju skaits licis aizdomāties, kādēļ vispār piedalās šajā pasākumā. «Mums šķiet, ka klientiem ir interesanti, ja piedalās vismaz puse no industrijas,» pauda Bikše, piebilstot, ka izveidojies apburtais loks — klientiem nav interesanti, jo nepiedalās pietiekami daudz industrijas pārstāvju, bet dalībniekiem nav interesanti, jo ir pārāk maz apmeklētāju.

Informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēja «IT Alise» mārketinga direktors Jurģis Ķiršakmens uzskata, ka izstāžu liktenis bija nolemts tajā brīdī, kad internets parādījās uz katra darbagalda. «Ja agrāk tas bija veids, kā informēt par jaunumiem, sasniegumiem, tagad tu sēdi, ieraksti interneta adresi un skaties jaunumus, lejupielādē brošūras,» skaidroja «IT Alises» pārstāvis, norādot, ka «IT Alise» piedalās izstādē un ieliek tajā konkrētu jēgu. «Mēs izstādē esam orientēti uz esošajiem klientiem. Mēs vēlamies ar viņiem satikties, aprunāties, apmainīties viedokļiem koncentrētā veidā.»

Datortehnikas vairumtirdzniecības uzņēmuma «Elko Grupa» mārketinga un attīstības direktors Ilgonis Inspēters novērojis, ka visas IT izstādes pamazām pārvieto akcentus no IT risinājumiem uz telekomunikācijām. «Lattelekom» piekrita, ka izstādes tematika pārvirzījusies uz telekomunikācijām, taču vienalga pauda vēlmi, lai apmeklējums būtu lielāks. «Arī pērn izstāde bija diezgan maz apmeklēta,» norādīja «Lattelekom» Regulēšanas lietu attīstības nodaļas regulēšanas attiecību vadītāja Inese Lenša.

Ziņu aģentūras LETA starptautiskās informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju izstādes «Baltic IT&T» laikā rīkotajā diskusijā piedalījās programmizstrādes kompānijas «Dati» Lielbritānijas un Skandināvijas reģiona direktora vietnieks Gundars Kūlups, datortehnoloģiju kompānijas «EET-Rīga» projektu direktors Jānis Bikše, datortehnikas vairumtirdzniecības uzņēmuma «Elko Grupa» mārketinga un attīstības direktors Ilgonis Inspeters, informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēja «IT Alise» mārketinga direktors Jurģis Ķiršakmens, telekomunikāciju operatora «Lattelekom» pārstāve Inese Lenša un Latvijas izglītības informatizācijas sistēmas vadītājs Inga Medveds. Ar pilnu diskusijas tekstu var iepazīties aģentūras LETA biznesa informācijas portāla «nozare.lv» informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju un sakaru nozares sadaļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp