Foto: 3dnews.ru

Kompānija «Sony», viena no «Blu-ray» disku formāta galvenajām izstrādātājām un atbalstītājām, ir oficiāli paziņojusi par to, ka nākamās paaudzes spēļu konsole «PlayStation» tiks komplektēta ar «Blue-ray» disku lasītājiem.

Par «[s:424]» formāta izstrādi atbildīgā organizācija «Blu-ray Disc Founders», kurā bez «Sony» ietilpst arī kompānijas «Dell», «Hewlett-Packard», «Hitachi», «LG», «Matsushita», «Mitsubishi», «Pioneer», «Philips», «Samsung», «Sharp», «TDK» un «Thomson», trešdien sarīkoja preses konferenci, kurā tika paziņots, ka beidzot ir pabeigta diska read-only versijas specifikācijas izstrāde. Jau tagad ir pilnībā pabeigta diska fizisko parametru standarta izstrāde, savukārt līdz 30. septembrim tiks pabeigta arī pārējo specifikācijas aspektu izstrāde, piemēram, atbalstītie kodeki.

Tiesa, tas gan nenozīmē, ka jau šī gada rudenī dedzīgākie interesenti varēs iegādāties «Blu-ray» disku lasītājus - paredzams, ka disku un lasītāju rūpnieciska ražošana tiks uzsākta ne ātrāk, kā nākamā gada nogalē. Taču jau tagad Japānā ir pieejamas «Blue-ray» diskus vairākkārt ierakstošās ierīces un, protams, arī paši pārrakstāmie diski, kurus piedāvā «Sony» un «Panasonic». «PS3» pirmo reizi tikšot demonstrēts nākamā gada 31. martā Japānā, savukārt plašāka publika ar to varēs iepazīties nākamā gada E3 izstādē.

Pasaules [s:425] gan priekšroku ir devis «Blu-ray» konkurentam, formātam [s:426]. Tas nozīmē, ka nākotnē mūs gaida pamatīgs formātu karš, un «Blu-ray» tam ir sagatavojis pamatīgu trumpi - grūti būs nerēķināties ar jauno spēļu konsoļu īpašnieku skaitu, kā arī to faktu, ka «Sony» pieder arī sava filmu studija. Atgādināsim, ka abi formāti savā starpā nav savietojami, taču ir savietojami ar patreizējo DVD disku formātu. «Blu-ray» formāta disku ietilpība ir 25 GB datu viena slāņa diskiem un 50 GB divu slāņu  diskiem, savukārt divu slāņu HD DVD disku ietilpība būs 30 GB. Salīdzinājumam patreizējo DVD disku ietilpība ir 4,7 GB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp