Šā gada 24. un 25. augustā Maskavā uzturēsies Latvijas delegācija, kuras mērķis būs skaidrot izglītības reformas un sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā, informē Ārlietu ministrija.

Delegācijas sastāvā būs Sergejs Ancupovs, LR izglītības ministra padomnieks mazākumtautību izglītības jautājumos, Eiženija Aldermane, LR Tieslietu ministrijas Naturalizācijas pārvaldes priekšniece, Irina Viņņika, Īpašo uzdevumu ministra sekretariāta Mazākumtautību lietu departamenta direktore un Romāns Alijevs, Rīgas krievu Klasiskās ģimnāzijas direktors.

Vizītes laikā plānotas vairākas intervijas Krievijas masu saziņas līdzekļiem, kopēja preses konference par skolu reformas gaitu Latvijā, kurā piedalīsies arī Latvijas vēstnieks Normans Penke, kā arī dalība Maskavas Valdības fonda «Rossijaņe» un Diasporas un integrācijas institūta (bijušais NVS valstu institūts) organizētajā kopīgā seminārā «Krievija un ārzemju diaspora: pieredze un savstarpējās sadarbības problēmas».

Šis būs viens no LR Ārlietu ministrijas un Latvijas vēstniecības Krievijā organizētajiem pasākumiem, kuru mērķis ir skaidrot izglītības reformu un sabiedrības integrāciju Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp