Krievu skolu aizstāvības štāba jaunieši novembra vidū atkal plāno doties uz Strasbūru un runāt par mazākumtautību izglītības reformu Latvijā.

Kā ceturtdien preses konferencē pastāstīja Rīgas Klasiskās ģimnāzijas skolēns Oļegs Parmeņenkovs, jauniešiem paredzēts tikties ar Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas (PCTVL) pārstāvētās Kreiso spēku grupas deputātiem.

Runājot par nesen notikušo braucienu uz Strasbūru, jaunieši klāstīja, ka viņiem bijušas 20 tikšanās ar dažādiem Eiropas Parlamenta pārstāvjiem, arī ar Eiropas Padomes (EP) komisāru cilvēktiesību jautājumos Alvaro Hilu Roblesu un EP ģenerālsekretāru Teriju Deivisu. Jaunieši apgalvoja, ka atsevišķi deputāti solījuši gatavot dokumentus, lai Latvijas mazākumtautību izglītības jautājums tiktu apspriests Eiropas Parlamentā. Jaunieši neuzskata, ka viņu braucienam uz Strasbūru nebija nekādas jēgas. Viņuprāt, ir izdevies pārraut «informatīvo blokādi», jo Eiropas Parlamentā pārsvarā esot zināma tā informācija, kādu sniedz Latvijas politiķi.

Oktobra sākumā astoņi štāba aktīvisti devās uz Strasbūru, kur klāstīja savu viedokli par izglītības reformu un, viņuprāt, pārkāptajām mazākumtautību tiesībām.

Kā ceturtdien pavēstīja Parmeņenkovs, braucienu finansiāli atbalstījusi Ždanoka, kā arī citi cilvēki, bet lielu ieguldījumu sniedzis Saeimas deputāts Boriss Cilevičs (TSP).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp