Kā piepelnās TV zvaigznes?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reklāmas foto

Par dažādu raidījumu vadītājiem radies pieņēmums, ka viņu vienīgā darbavieta ir kāda no televīzijām. Taču patiesībā liela daļa no viņiem strādā ar televīziju nesaistītās profesijās — starp raidījumu vadītājiem ir uzņēmēji, dejotāji, banku darbinieki, oficianti, frizieri un tulkotāji.

Velta Sēle sevi pierāda dažādās jomās

LTV1 raidījuma «Daudz laimes!» vadītāja Velta Sēle — žurnāla «Avēnija Plus» galvenā redaktore, filmu tulkošanas un subtitrēšanas kompānijas «SDI Media Latvija» redaktore.

Velta Sēle atzīst, ka visu mūžu viņas darbs bijis saistīts ar plašsaziņas līdzekļiem un ka tagad pēc vairāk nekā 25 televīzijā nostrādātiem gadiem pienācis brīdis, kad Velta gribējusi dzīvē ko mainīt. Tāpēc piedāvājumu strādāt jaunajā žurnālā Velta uztvērusi kā jaunu izaicinājumu un iespēju sevi pierādīt arī rakstošajā žurnālistikā.

Taču darbs žurnālā nebūt nav vienīgā Veltas nodarbošanās — viņa joprojām ir filmu redaktore tulkošanas un subtitrēšanas kompānijā «SDI Media Latvia». «Man vienlīdz svarīgas ir visas darba jomas. Darbs «Avēnijā Plus» ir palīdzējis man atbrīvoties kā žurnālistei, taču es nevēlos zaudēt arī saikni ar televīzijas skatītājiem, tāpēc man svarīgi ir turpināt darboties arī raidījumā. Tāpat gandarījumu man sagādā filmu tulkošana,» saka Velta.

Liene Bērziņa vienmēr zina, kā izskatās

TV3 raidījuma «Superbingo» vadītāja Liene Bērziņa — deju pedagoģe, dejotāja izrādē «Cabaret».

Liene Kultūras akadēmijā beigusi Horeogrāfijas nodaļu, bet Mūzikas akadēmijā — pedagoģijas kursus. Kā jau profesionāla dejotāja Liene savas iemaņas cenšas nodot tālāk, tāpēc lielāko daļu sava laika velta pedagoģes darbam, maziem bērniem un jauniešiem mācot estrādes un modernās dejas. Turklāt Liene ir arī aerobikas pasniedzēja.

Bet iesaistīties mūzikla «Cabaret» tapšanā Liene piekritusi, jo viņai svarīgi šķitis piedalīties izrādē, kurā skan «dzīvā» mūzika, skatāmi skaisti tērpi un katra iestudējuma detaļa ir rūpīgi izdomāta. Pie tik lielas darba slodzes kāpēc vēl nepieciešama televīzija?

«Raidījumu uztveru kā kārtējo iziešanu uz skatuves. Turklāt televīzijas darbā man ļoti ir palīdzējusi dejošana. Mēģinājumi pie spoguļa ļāvuši uz sevi paskatīties no malas — jebkurā brīdī zinu, kā izskatos,» uzsver Liene.

Mārcis Feldbergs alkst skatuves

LTV1 raidījuma «Šurpu turpu rīts ar Mārci» vadītājs Mārcis Feldbergs ir frizētavas «Pinku nams» frizieris.

Lai arī, salīdzinot ar citiem amata brāļiem, Mārča klientūra frizētavā bijusi visai plaša arī pirms darba televīzijā, viņš atzīst, ka pēc parādīšanās televizoru ekrānos klientu skaits krietni vien pieaudzis. Jo daudzi gribējuši dzīvē redzēt, kāds raidījumā skatītais Mārcis īstenībā ir.

Vai abām darbavietām ir kaut kas kopīgs? «Bieži vien spēja nodibināt kontaktu ar klientu ir daudz svarīgāka nekā tas, cik kvalitatīvi esmu matus nogriezis. Tāpat arī televīzijā — jaunieši, atnākot uz raidījumu, ir samulsuši un pārsvarā uz jautājumiem grib atbildēt ar «jā» vai «nē». Bet man ir jānojauš, kas jāpasaka, lai viņi atraisītos un no viņiem varētu izdabūt kādu informāciju,» abus darbus raksturo Mārcis.

Arī ķibeles abos darbos ir ļoti cilvēcīgas. Tā, piemēram, raidījumā bija paredzēts ierasties mūziķim Andrim Kivičam, kam pārraides viesiem bija jāuzdod trīs jautājumi. Bet uz tiešraidi mūziķis tā arī neieradās. Situāciju izglāba pati raidījuma redaktore Ieva Dzelme, kam nekas cits neatlika, kā pašai sagudrot trīs piņķerīgus jautājumus un parādīties raidījumā.

Dažādu negaidītu pavērsienu pilna ir arī friziera profesija. Mārcis ne reizi vien piedzīvojis situāciju, kad pie viņa tiek atvesti bērni, kuri neparko negrib nogriezt savus matus. Šādās reizēs Mārcim jādzird draudi, ka mazie puikas ar cementu un piķi pieliešot viņa māju vai ka atnāks tētis un sados Mārcim.

Vai mazo bērnu iebiedēts vai kādu citu iemeslu dēļ, bet Mārcis savu nākotni ar friziera profesiju nesaista. Viņš ir iecerējis sekot māsas Lindas Leen pēdās un jau šogad kāpt uz lielās skatuves.

Roļika bizness un dauzīšanās

TV3 raidījuma «Bērnu rīs» vadītājs Roļiks jeb Rolands Pētersons ir  krodziņa «Vecmeita ar kaķi» līdzīpašnieks.

Kā smejas pats Rolands, viņš ikdienā vada mazu kotlešu namiņu. Tas nozīmē, ka viņa pienākumos ietilpst kā došanās uz dažādām tikšanām, tā arī krodziņa grīdu mazgāšana, stāvēšana aiz letes un dažkārt arī pie plīts. Un Rolands nesmādē ne vienu no šiem pienākumiem. Gluži otrādi, viņš atzīst, ka nepieder tiem ļautiņiem, kas lielāko dienas daļu spēj pavadīt ofisā, — viņam svarīgs ir darbs ar cilvēkiem, un to netrūkst ne vienā, ne arī otrā darbavietā. «Klientus krodziņā uztveru kā vienu lielu ģimeni, ar kuru satiekos pusdienu laikā, bet raidījumu — kā ļoti patīkamu nodarbi, kurā paši kā mazi bērni varam dauzīties. Dažkārt ar Sērfiju tā aizraujamies, ka beigās ne vien pašiem sanāk smiekli, bet smejas visi, kas tajā brīdī ir pults otrā pusē,» stāsta Rolands.

Cilvēku pētniece

TV5 raidījuma «Show room» vadītāja Sindija Vilde — «Double Coffee» mārketinga direktore.

Sindijas Vildes ikdienas pienākumos ietilpst mārketinga plāni, reklāma un sabiedrisko attiecību jautājumi. Sindija gan norāda — darbu televīzijā viņa neizmanto, lai veidotu PR «Double Coffee», jo tas būtu pārāk negodīgi. Kāpēc viņa darbojas arī televīzijā?

Lai cik tas arī nešķistu dīvaini — televīzija ir tā, kas Sindijai palīdz atbrīvoties no ikdienas stresa. «Man darbs kameras priekšā ir tas pats, kas citam cilvēkam ir sporta zāle. Turklāt televīzijā vairāk nekā jebkur citur ir iespējams īsā laikā iepazīties ar daudziem radošiem cilvēkiem,» atzīst Sindija.

Vadot raidījumu, viņai īpaši interesanti šķiet vērot pazīstamu un ne tik zināmu cilvēku reakciju, jaunās drēbēs ietērpjot citus un arī pašai ļaujoties pārvērtībām. «Reiz raidījuma viešņu — kādu jaunu meiteni — ģērbēji izdomāja ietērpt tikai apakšveļā.

Sākotnēji meitene paziņoja, ka šādi viņa noteikti neģērbsies, taču varēja redzēt, ka viņai bija ļoti svarīgi parādīties televīzijā, tāpēc, dzirdot iedrošinošus vārdus, ka skaistā apakšveļā viņa izskatīsies ļoti labi, meitene tomēr piekrita filmēties,» atceras Sindija.

Gundega nav kosmonaute

LTV1 raidījuma «SeMS» vadītāja Gundega Lasmane — «Balzama» bāra oficiante.

Pieņēmumam, ka «SeMA» nakts sarunām tēmas Gundega smeļas savā otrajā darbavietā, noklausoties, par ko tad cilvēki visbiežāk mēdz runāt, raidījuma vadītāja īsti negrib piekrist. «Patiesībā raidījuma tēmas rodas dzīvē — dažkārt par tām iedomājos, gulēt ejot, dažkārt — pamostoties,» saka Gundega. Tostarp viņa domā, ka abām darbavietām ir daudz kā kopīga — abas prasa drosmi, lai uzrunātu svešus cilvēkus, un abās viņai jāprot cilvēkiem patikt.

Ar kuru no profesijām Gundega saista savu nākotni? «Es vairs neesmu tajā vecumā, kad vēlos kļūt par kosmonauti. Man ir 27 gadi, un es jau apzināti izvēlos, ko daru. Pašlaik abi darbi man patīk vienlīdz labi. Protams, nākotnē es gribētu izveidot pati savu kafejnīciņu, bet gribu arī turpināt darboties televīzijā,» — tā Gundega.

Viesturs Buivids — televīzijas pedants

TV3 raidījuma «Superbingo» vadītājs Viesturs Buivids strādā banku biznesa jomā.

Viesturs Buivids ikdienā strādā banku biznesa jomā un rūpējas, lai pa pasauli klejojošā nauda nonāktu tur, kur tai jānonāk (precīzu darbavietu un amatu Viesturs nedrīkstot atklāt). Viņš pats smejas, ka bankā viņu uztverot kā dullo no televīzijas, savukārt televīzijā — kā konservatīvo pedantu no bankas.

«Es vēlos pilnīgu skaidrību televīzijas darbā, un daži kolēģi to nesaprot…» atzīst Viesturs. Viņš jau kopš pamatskolas laikiem spēlējis teātri un dejojis. Tā, «peroties» pa dažādiem festivāliem, Viesturu noskatījuši «Superbingo» veidotāji un piedāvājuši vadīt šo raidījumu. Un šis nu reiz esot bijis piedāvājums, no kura nevarēja atteikties. Domājot par nākotni, Viesturs nenoliedz iespēju, ka kādreiz, kad būs iegūta lielāka pieredze un zināšanas, viņš varētu izšķirties veidot savu raidījumu. Taču pašlaik viņš vienlīdz labi jūtas abās darbavietās.

Šai sakarībā Viesturs gan piedzīvojis arī kuriozu situāciju. «Viens no maniem kolēģiem bankā bija pilnīgi pārliecināts, ka TV3 strādā mans brālis, un, uzzinot, ka tas «Superbingo» vadītājs esmu es, bija neizpratnē — kā tas iespējams būt gan šeit, gan tur?» atceras Viesturs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu