Foto: ebaltics.com

Šā gada 6. aprīlī Rīgā sāksies starptautiskais forums «Baltic IT&T 2005», kas kļuvis par vienu no centrālajiem Baltijas jūras reģiona, Centrālās un Austrumeiropas IT&T forumiem.

Šā gada foruma devīze ir «Building effective partnership networks». Forums ilgs četras dienas — no 6. līdz 9. aprīlim. To organizē Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija (LITTA) sadarbībā ar Baltijas Ministru padomes Informācijas tehnoloģiju komiteju, Īpašu uzdevumu ministriju elektroniskās pārvaldes lietās un «Data Media Group». Forumu atbalsta Eiropas Savienība (Eiropas Komisija, IST programma). Foruma goda priekšsēdētājs ir Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis.

Foruma galvenais mērķis ir veidot un veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu tādās nozīmīgās IT&T jomās kā e-pārvalde, e-veselība, e-sabiedrība, interneta regulēšana un pārvaldība u. c. Forumā tiks aplūkoti sekmīgi piemēri un veiksmīgi projekti, kā arī apspriestas ar nozari saistītās problēmas un iezīmētas nākotnes attīstības tendences. Foruma darba valoda ir angļu.

Foruma laikā risināsies:

  • 9. Starptautiskā konference «Informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas Baltijas jūras  un Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā» (sesijas: eGovernment, eInclusion, eHealth);
  • seminārs «IST 6th Framework Programme — Great Opportunity for Co-operation and Collaboration»;
  • seminārs «Open Source Software: Are You Prepared?»;
  • apaļā galda diskusija «Internet governance and regulation»;
  • sanāksme «Global Cities Dialogue»;
  • 12. Starptautiskā informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju un biroja aprīkojuma izstāde «Baltic IT&T 2005».


Foruma «Baltic IT&T 2005: eBaltics» pasākumi notiks viesnīcā «Radisson SAS Daugava», sanāksme «Global Cities Dialogue» notiks Rīgas Domē. Izstāde «Baltic IT&T 2005» būs redzama olimpiskajā hallē «Skonto» . To atbalsta kompānijas «Lattelekom», Hansabanka, «Microsoft Latvia», «Hewlett-Packard», «Telia Latvija», kā arī Eiropas Savienība (IST programma), «Global Cities Dialogue», «IDC» (International Data Corporation), Igaunijas Satiksmes un komunikāciju ministrija, Latvijas Republikas Satiksmes ministrija, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Latvijas Republikas Īpašu uzdevumu ministrija elektroniskās pārvaldes lietās, Lietuvas Valdības informācijas sabiedrības attīstības komiteja, Lietuvas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju firmu asociācija («Infobalt»).

Forumā «Baltic IT&T 2004» Rīgā pulcējās vairāk nekā 500 dalībnieku: valdību pārstāvji, Eiropas Komisijas un dažādu starptautisku organizāciju eksperti, pasaules vadošo IT&T firmu vadītāji, kā arī citas augsta ranga IT&T amatpersonas.

Vairāk informācijas par forumu un tā programmu var atrast foruma mājas lapā: [s:5118].

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp