Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 14. februārī ierosinājis krimināllietu par 2000 latu nodošanu uzņēmuma pilnvarotai personai par kādu darbību veikšanu naudas devēja interesēs, informē KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļa.

Krimināllietā par komerciālo uzpirkšanu aizturēts zvērināts advokāts Mārtiņš Kvēps.

KNAB rīcībā ir pietiekami fakti, kas norāda uz Krimināllikuma 199. panta 1. daļā paredzētām noziedzīga nodarījuma pazīmēm. KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka aizturētā persona piedāvāja un 11. februārī Rīgā nodeva uzņēmuma pilnvarotai personai 2000 latu, lai tā, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, atteiktos no celtās prasības tiesā.

Patlaban aizturētā persona ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Likuma panti

[1] 199. pants. Komerciālā uzpirkšana

(1) Par materiālu vērtību, mantisku vai citāda rakstura labumu piedāvāšanu vai nodošanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas atbildīgam darbiniekam vai uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai organizācijas pilnvarotai personai, lai tā, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību labuma devēja vai piedāvātāja interesēs, neatkarīgi no tā, vai materiālās vērtības, mantiska vai citāda rakstura labumi domāti šai vai jebkurai citai personai, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp