Zvērināts advokāts Mārtiņš Kvēps aizturēts, pārstāvot ūdensapgādes, apkures un dārza preču vairumtirgotāja SIA «Akvedukts» intereses tiesā strīdā ar maksātnespējīgo būvfirmu SIA «Koras» par 10 000 latu parādu.

«Akvedukta» direktors Nauris Ārmanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka maksātnespējīgā firma «Koras» pērn septembrī tiesā iesniedza prasību pret viņa vadīto uzņēmumu, uzskatot, ka «Akvedukts» ir parādā 10 000 latu. Pagājušajā nedēļā, 10. februārī, «Akvedukts» noslēdzis vienošanos ar advokātu Kvēpu par uzņēmuma pārstāvēšanu tiesā. Kvēpam dotas pilnvaras arī slēgt izlīgumus un tos parakstīt, ja tādi tiktu noslēgti.

Kā stāstīja Ārmanis, piektdien, 11. februārī, advokāts ar viņu sazinājies un sacījis, ka strīdā panākts izlīgums, kuru pirmdien, 14. februārī, apstiprinās Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa. Kvēps bijis pilnvarots šo līgumu parakstīt. «Pirmdien mēģināju ar viņu sazināties, taču neveiksmīgi, bet vakarā jau uzzināju par advokāta aizturēšanu,» stāstīja Ārmanis.

«Akvedukta» direktors sacīja, ka sarunā ar Kvēpu neesot runāts par to, ka saistībā ar mierizlīguma noslēgšanu tiks maksāta kāda konkrēta naudas summa otrai pusei. «Mums bija vienošanās, ka labvēlīga iznākuma rezultātā mēs viņam maksājam advokāta honorāru 3000 latu apmērā,» sacīja Ārmanis, uzsverot, ka viņa vadītais uzņēmums parādu neatzīst.

Maksātnespējīgā uzņēmuma «Koras» administrators ir SIA «Maksātnespējas aģentūra», kuras vienīgais īpašnieks pastarpināti ir 24 gadus vecais Māris Sprūds. Viņš «Lursoft» datu bāzē minēts kā «Koras» administratora pārstāvis. Ar Sprūdu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegto informāciju advokāts Kvēps ir aizturēts aizdomās par 2000 latu došanu kāda uzņēmuma pilnvarotajai personai, lai tā atteiktos no iepriekš celtās prasības tiesā. KNAB to traktē kā komerciālo uzpirkšanu, par ko likums paredz kriminālatbildību.

Savukārt Kvēpa advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA norādīja, ka Kvēps risinājis civiltiesisku strīdu. «Puses var [civiltiesisku] strīdu risināt ar tiesas starpniecību vai noslēgt izlīgumu. Šajā gadījumā tika nolemts noslēgt izlīgumu un samaksāt prasītos 2000 latu, nevis tiesāties. Nekādiem citiem mērķiem nauda nebija paredzēta. Ja otra puse naudu izlietojusi kam citam, tā vairs nav Kvēpa darīšana,» teica Vārpiņš.

Kvēps patlaban aktuālajos strīdos starp AS «Ventbunkers» un AS «Latvijas kuģniecība» īpašniekiem pārstāv mazākuma akcionārus Olafu Berķi, Oļegu Stepanovu un Ediju Kizenbahu.

Sprūds bija maksātnespējīgās AS «Balodis Printing» administratora pārstāvis laikā, kad ģenerālprokurors Jānis Maizītis vēstulē iepazīstināja ASV vēstnieku ar informāciju par krimināllietu, kas ierosināta par «Balodis Printing» krāpniecisko darbību. Patlaban par šādu prokurora rīcību aizsākusies plaša diskusija laikrakstā «Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai», kas to nodēvējusi par «Maizīša skandālu».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp