Joprojām nav izdevies nodzēst ugunsgrēku «Ādažu čipsu» ražotnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Ugunsdzēsējiem pēc vairāk nekā 10 stundu darba pagaidām vēl nav izdevies nodzēst paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku «Latfood» piederošajā «Ādažu čipsu» ražotnē Rīgas rajona Ādažu pagasta Jaunkūlās, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) dispečeru dienestā.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks izcēlās vakar ap plkst. 20, liesmām izplatoties aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā un dažās stundās faktiski nopostot uzņēmuma ražotni. Cilvēki ugunsnelaimē nav cietuši.

Kā aģentūra LETA uzzināja VUGD dispečeru dienestā, ugunsgrēku izdevies lokalizēt ap plkst. 23, tomēr nodzēst to pilnībā nav izdevies joprojām, un dzēšanas darbus turpina deviņas ugunsdzēsības mašīnas — trīs no VUGD Ādažu nodaļas, kā arī sešas, kas devušās palīgā no Rīgas.

VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene šorīt intervijā Latvijas Radio informēja, ka ugunsgrēku pilnībā likvidēt plānots ap plkst. 10.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Atis Zariņš, pēc notikušā ugunsgrēka līdz turpmākiem uzņēmuma vadības un akcionāru lēmumiem «Latfood» čipsu ražošanu Ādažos pārtraukusi.

Ugunsgrēkā stipri bojāta ražotnes iepakojamā materiāla un gatavās produkcijas noliktava, kas aizņēma lielu teritoriju. Daļēji bojātas arī ražošanas līnijas un uzņēmuma biroja telpas. Savukārt izejvielu un kartupeļu sēklu noliktavas liesmas nav skārušas. Neskarta ir arī uzņēmuma loģistikas daļa.

Kā norāda Zariņš, «Latfood» sniedza pilna servisa loģistikas pakalpojumus trešajām personām. Šis produkcijas noliktavas nav cietušas, uzņēmums arī turpmāk varēs sniegt šos pakalpojumus.

Kā aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāve Rita Voronkova, «Latfood» īpašnieks ir Somijas uzņēmums «Chips Apb», kas darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā un Baltijas valstīs. Latvijas uzņēmuma loma koncernā ir produkcijas ražošana Baltijas un Krievijas tirgum.

Šodien ar ārkārtas reisu Latvijā ieradīsies akcionāru un ārvalstu apdrošināšanas kompānijas pārstāvji. Tiks precizēta situācija, lai lemtu par turpmāko darbību. Kā uzsver Zariņš, pašreiz ugunsnelaimes radītos kopējos zaudējumus nav iespējams precīzi aprēķināt, jo turpinās ekspertu darbs, lai uzskaitītu ugunsnelaimes sekas. Kā aģentūrai LETA apliecināja Voronkova, nopostītā ražotne un tajā esošās tehnoloģijas ir pilnībā apdrošinātas.

Dūmus ugunsgrēka telpās ap plkst. 20 pamanījusi uzņēmuma darbiniece, kura pēc maiņas beigām devusies uz mājām. Nekavējoties informēts VUGD. Aptuveni 40 minūtes liesmas centās apdzēst VUGD Ādažu ugunsdzēsības vienības, taču liesmas no trešā stāva pārmetušās uz jumtu.

Degošajā ēkā ir trīs stāvi. Pirmajā stāvā bija ražošanas telpas, otrajā stāvā — biroja telpas un atsevišķas noliktavas, bet trešajā stāvā — arhīvs un laboratorijas. Īpaši tika sargātas divas eļļas tvertnes, kas atradās ēkas otrajā stāvā, bet vēlāk tika nogādātas drošībā. Glābēji atzina: ja uguns piekļūtu arī tām, varēja notikt postošs sprādziens.

VUGD priekšnieka vietnieks Ainars Pencis aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka lielā karstuma dēļ deformējās ēkas konstrukcijas un vietām tās sabruka. Glābšanas darbu laikā uzņēmums saviem spēkiem centās no ēkas evakuēt iespējami daudz ražošanas tehnikas un gatavo produkciju.

Ugunsgrēka izcelšanās brīdī ēkā notika produkcijas ražošanas darbi. Uguns tika pamanīta ēkas trešajā stāvā. Uzņēmuma pārstāvji neizslēdz, ka ugunsgrēks izcēlies uzņēmuma arhīvā. Ugunsdzēsēji nedomā, ka ugunsgrēku varētu būt izraisījusi ļaunprātīga dedzināšana, drīzāk netiek noliegts, ka to izraisīja neapdomīga rīcība ar uguni vai elektrības īssavienojums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu