Roze: ugunsgrēks «Latfood» čipsu ražotnē ir nopietns trieciens pārtikas industrijai [papildināta]

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēks AS «Latfood» čipsu ražotnē Ādažos un tā nodarītie postījumi ir ļoti nopietns trieciens pārtikas industrijai, šādu viedokli aģentūrai LETA ar Zemkopības ministrijas (ZM) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas starpniecību pauda zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS).

Zemkopības ministrs uzdevis ZM valsts sekretāra vietniecei Baibai Bānei noskaidrot situāciju uzņēmumā, kā arī apkopot informāciju par līgumiem ar kartupeļu audzētājiem, informēja ministrijas amatpersonas.

Atis Zariņš, a/s «Latfood» valdes priekšsēdētājs, informēja portālu «Apollo», ka šodien ar ārkārtas reisu Latvijā ieradās a/s «Latfood» akcionāru un ārvalstu apdrošināšanas kompānijas «Ålands őmsesidiga főrsäkrings bolag» pārstāvji, kuri iepazīstas ar situāciju uzņēmumā pēc ugunsnelaimes. Dienas laikā notiks uzņēmuma vadības sanāksme. Līdzko, neradot apdraudējumu dzīvībai, tas būs iespējams, tiks sākta pirmā inventarizācija.

Šobrīd zināms, ka ugunsnelaimē galvenokārt cietušas gatavās produkcijas un iepakojamā materiāla noliktavas, kas aizņēma lielu teritoriju. Daļēji bojātas arī biroja telpas un ražošanas līnijas. Mazāk skarta uzņēmuma galvenā ražošanas līnija. Savukārt izejvielu un kartupeļu sēklu noliktavas liesmas nav skārušas. Neskarta ir uzņēmuma loģistikas daļa.

«Latfood» sniedza pilna servisa loģistikas pakalpojumus trešajām personām. Šīs produkcijas noliktavas nav cietušas, uzņēmums arī turpmāk varēs sniegt šos pakalpojumus.

Ugunsgrēks «Latfood» izcēlās vakar ap plkst. 20, liesmām izplatoties aptuveni 2500 kvadrātmetru platībā un dažās stundās faktiski nopostot uzņēmuma ražotni. Ugunsgrēkā stipri bojāta ražotnes iepakojamā materiāla un gatavās produkcijas noliktava, kas aizņēma lielu teritoriju. Daļēji bojātas arī ražošanas līnijas un uzņēmuma biroja telpas.

Pēc notikušā ugunsgrēka līdz turpmākiem uzņēmuma vadības un akcionāru lēmumiem «Latfood» čipsu ražošana Ādažos ir pārtraukta. Nopostītā ražotne un tajā esošās tehnoloģijas ir pilnībā apdrošinātas.

Jau ziņots, ka «Latfood» 2003. gadā strādāja ar 280 196 latu zaudējumiem. 2002. gadā uzņēmumam bija peļņa 185 950 latu apmērā. Savukārt sabiedrības neto apgrozījuma 2003. gadā bija 10,05 miljoni latu, kas bija par 40% lielāks nekā 2002. gadā, kad uzņēmums strādāja ar 7,18 miljonu latu apgrozījumu. Uzņēmuma plānotais apgrozījums 2004. gadā bija 11,3 miljoni latu.

«Latfood» ir dibināts 1993. gadā, un tā specializācija ir kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražošana. Latvijā uzņēmuma produkcija galvenokārt tiek realizēta ar preču zīmi «Ādažu čipsi». «Latfood» īpašnieks ir Somijas uzņēmums «Chips Apb», kas darbojas Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā un Baltijas valstīs. «Latfood» loma koncernā ir produkcijas ražošana Baltijas un Krievijas tirgum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu