Foto: KNAB

Dažādu valsts institūciju darbinieku darba grupa izmeklē iespējamos pārkāpumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku rīcībā, kuri, iespējams, biroja līdzekļus izmantojuši personīgu rēķinu kārtošanai.

To aģentūrai BNS pastāstīja premjers Aigars Kalvītis (Tautas partija).

«Mēs esam konstatējuši citas lietas, kas prasa papildu pārbaudi KNAB un KNAB darbinieku rīcībā,» sacīja premjers. Kā piemēru Ministru prezidents minēja varbūtēju «operatīvo līdzekļu izmantošanu savu personisko rēķinu kārtošanā».

Premjers norādīja, ka iespējamo pārkāpumu izdarītāji nav meklējami biroja vadītāju vidū, tomēr viņš atteicās paust konkrētākas ziņas. «Šobrīd notiek konfidenciāla izmeklēšana, un ziņojumi drīz tiks saņemti,» teica valdības vadītājs.

Kalvītis arī nevēlējās sacīt, vai pārbaužu rezultāti varētu ietekmēt KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova posteni. «Es neņemos šobrīd uz šo jautājumu sniegt precīzu atbildi,» teica premjers.

Kalvītis arī pastāstīja, ka joprojām rit izmeklēšana lietā, kurā pārbauda Loskutova rīcību, pieņemot lēmumus par savu padoto Sandru Šimku, ar ko viņam, iespējams, ir kopdzīve. «Šobrīd šis jautājums joprojām tiek izskatīts, jo tā lieta ir daudz sarežģītāka, nekā pirmajā brīdī likās. Tas nenozīmē, ka Loskutova kungam būtu konstatēts kaut kāds interešu konflikts ar likumu. Ja tur arī ir, tad varbūt kaut kādi ētiskas dabas pārkāpumi, bet tos šobrīd mēs neesam konstatējuši,» viņš teica.

Pērnā gada nogalē Kalvītis ieteica Informācijas analīzes dienesta vadītājam Andrim Brēķim izveidot darba grupu, kas vērtētu Loskutova rīcību attiecībā pret Šimku.

Premjera pārstāvis Arno Pjatkins aģentūrai BNS pastāstīja, ka šī darba grupa, kuras sastāvā ir Valsts kancelejas un citu iestāžu pārstāvji, laika gaitā sākusi vētīt arī citus iespējamos pārkāpumus KNAB darbinieku rīcībā. Viņš norādīja, ka darba grupai nav noteikts termiņš, kad tai jādod rezultāts par paveikto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp