Gundega Skudriņa iedvesmojas persiešu stilā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Nupat TV3 stila ziņu rubrikas «Stils bez tabu» vadītāja Gundega Skudriņa atgriezusies no atpūtas brauciena pa Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Viņa nebeidz brīnīties par ārkārtējo greznību, ko izbaudījusi, dzīvojot «tik šikā hotelī, kā vēl nekad».

«Lai apgūtu un iepazītu visas hoteļa piedāvātās iespējas, ieietu visās kafejnīcās vai restorānos, man viesnīcā būtu bijis jāpavada 22 dienas,» stāsta Gundega, kas Dubaijas viesnīcu kompleksā «Madinat Jumeira» pavadījusi nedēļu.

«Nav iespējams aprakstīt to greznību, ko piedzīvoju — apkalpojošais personāls nolasa tavas vēlmes no lūpām.» Gundega atminas gadījumu, kad, sauļojoties pludmalē, viesnīcas darbinieki gluži kā viseksotiskākajā un visromantiskākajā filmā sakarsušo ādu atdzesējuši ar speciāli iepildītu «Evian» ūdeni un acis atpūtinājuši ar īpašām kompresēm.

Turklāt Gundega ik dienu varēja priecāties par milzīgām svaigu rožu kompozīcijām. «Rozes ir mani mīļākie ziedi! Biju sajūsmā, katru dienu ieraugot jaunas un interesantas to kompozīcijas. Ostīju uz nebēdu. Vīrs pat hoteli nodēvēja par rožu paradīzi, kas piemērota tieši man, jo man jau rožu nekad nevar būt par daudz.»

Gundega arī noskaidrojusi, ka viesnīcā strādā pasaules līmeņa floristi, jo «Dubaija ir vieta, kur sastopami visas pasaules pilsoņi. Tā viņiem ir iespēja nopelnīt vairāk, nekā strādājot savā zemē». «Viesnīcā arī strādāja kāda meitene no Latvijas. Mums gan viņu neizdevās sastapt četru tūkstošu lielajā viesnīcas darbinieku kolektīvā,» smaidot bilst Gundega.

Dzīvi krāšņajā hotelī Gundega sauc par «Disnejlendu pieaugušiem ar izcilu komforta līmeni». Viņa hotelī mitinājusies vienlaikus ar Omānas sultānu, kas licis justies ļoti priviliģēti. Jautāta, kā viņa jūtas atkal Latvijā, Gundega jautri attrauc: «Jau pacīnījos ar pavasara vīrusiem, kas te naski ķeras klāt, bet nespēju pierast, ka pa manas mājas logu nav redzama slavenās septiņu zvaigžņu viesnīcas «Bura» kontūra, kā tas bija Dubaijā.»

Gundega, kam vienmēr svarīgi izzināt apciemotās valsts kultūru, pabijusi arī nabadzīgākajos Emirātos, kur «ļaudis dzīvo mazās mājiņās, zvejo zivis un kur nav ne miņas no Dubaijas izsmalcinātības un izcilās arhitektūras, ko paveikušas cilvēku rokas un milzīgas naudas summas. Piemēram, viesnīca «Bura» ir šedevrs, kam līdzīga nav visā pasaulē. Dubaijā top arī mākslīgi uzpludinātas salas zemeslodes izskatā, jo tur visam ir jābūt vislielākajam, visskaistākajam, visekskluzīvākajam».

Tikmēr draugi, Gundegu mājās gaidot, jau bija izdomājuši, ka «Skudra jau nebūs Skudra, ja nedabūs kādu naftas urbumu,» atklāj Gundegas TV kolēģe un draudzene Antra Birzule. «Ne velti Skudras ceļojuma laikā apmainījāmies ar īsziņām, kurās jokojāmies par izdaudzināto naftu, ko vajadzētu dabūt arī mums. Skudra atbrauc, un patiešām — vienā naftas peļķē viņa pabijusi!» par Gundegu pazobojas Antra. «Apmeklējot Fudžeiru, netīšām iekāpu naftas peļķē, kas laikam gan bija radusies no kuģu mazgāšanas. Kājas bija gandrīz neiespējami nomazgāt,» stāsta Gundega. Lai arī pati pie sava naftas urbuma Gundega nav tikusi, no Emirātiem uz Latviju viņa atvedusi pilnu koferi ar audumiem, kas tapuši pie Persija līča, — no tiem tiks darināti apģērbi persiešu stilā. Gundega vien bažījas par siltuma deficītu: «Jācer uz siltu un saulainu vasaru.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu