Unibanka nostiprina savu piederību SEB grupai. Banka maina nosaukumu uz «SEB Unibanka», informē Latvijas Unibankas sabiedrisko attiecību vadītājs Haralds Burkovskis.

Lai norādītu uz Unibankas piederību SEB grupas globālajam tīklam arī starptautiskajiem klientiem, kuri jau strādā vai gatavojas paplašināt biznesu Baltijas valstīs, no 11. aprīļa Unibanka maina zīmolu uz «SEB Unibanka». Nosaukumu maina arī SEB grupā ietilpstošās bankas Lietuvā un Igaunijā, kuras no nākamās nedēļas darbosies kā «SEB Vilniaus Bankas» un «SEB Eesti Uhispank».

Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: «Faktiski Unibanka ir SEB grupas daļa jau septiņus gadus. Paplašinātā Eiropa kļuvusi par potenciālu preču un pakalpojumu eksporta tirgu mūsu vietējiem klientiem, savukārt jaunās dalībvalstis ir interesantas Eiropas uzņēmējiem; ir īstais brīdis skaidri norādīt uz mūsu piederību SEB banku tīklam. Tas ir nozīmīgi starptautiskajiem SEB grupas klientiem citur pasaulē, jo sev zināmas bankas pakalpojumus un servisu var saņemt arī Baltijā. Un tas ir nozīmīgi arī vietējiem klientiem, kuri, paplašinot biznesu Eiropā, var strādāt ar vienu banku — SEB.»

Jaunais uzņēmuma juridiskais nosaukums ir «akciju sabiedrība «SEB Latvijas Unibanka»», turklāt juridisko nosaukumu maina arī Unibankas meitas uzņēmumi. Unibankas grupā ietilpstošo uzņēmumu zīmoli būs atklātais pensiju fonds «SEB Unipensija» un ieguldījumu pārvaldes sabiedrība «SEB Unifondi». Līzinga kompānija «Unilīzings» juridisko nosaukumu nemaina, bet tirgū tā darbosies jaunu zīmolu «SEB Unilīzings».

Līdz ar nosaukuma un zīmola maiņu tiek mainīta arī Unibankas un tās meitas uzņēmumu logo grafiskā un vizuālā struktūra, kurā ar nelielu pārsvaru dominē SEB logo. Jaunajā bankas logotipā ir apvienots SEB bankas logo un līdzšinējais Unibankas logotips — stilizēta Mebiusa lente, kas simbolizē kustības nepārtrauktību, un uzraksts «Unibanka». Līdzīga grafisko zīmju struktūra ir izveidota arī meitas uzņēmumu logotipiem.

Bankas jaunais logo pie visiem klientu apkalpošanas centriem un bankas automātiem atrašanās vietās tiks izvietots divu mēnešu laikā. Pirmā jauno bankas logo iemantos «Rīdzenes» filiāle, kas atrodas Vaļņu ielā Vecrīgā tieši pretim Brīvības piemineklim un pēc biznesa apjomiem ir lielākā bankas filiāle.

Tiek mainīta arī Unibankas interneta mājas lapas adrese — visa līdzšinējā informācija par Unibanku un tās piedāvātajiem finanšu produktiem turpmāk būs atrodama interneta lapā «www.seb.lv». Turklāt «SEB Unibankas» korporatīvajā mājas lapā būs atrodama informācija par bankas meitas uzņēmumiem, kas līdz šim bija atrodama atsevišķās interneta mājas lapās. Klienti, kuri izmantos vecos domēnu nosaukumus, automātiski tiks pāradresēti uz «SEB Unibankas» jauno mājas lapu.

Iezīmējot bankas nosaukuma un zīmola maiņu, sadarbībā ar Vācijā dzīvojošo investīciju speciālisti Tanju Verjē (Tatiana Verier), Unibanka izdevusi grāmatu «Finanšu fitness» — par ieguldījumiem, personīgo finanšu plānošanu un vadību. Jau no 25. aprīļa šo grāmatu saņems tie pirmie bankas 10 tūkstoši klienti, kuri izmantos kādu no bankas piedāvātajiem investīciju produktiem. Vasaras sākumā pārdošanā nonāks ļoti ierobežota grāmatas tirāžas daļa. Šāda veida grāmata, kuras citviet pasaulē tiek izdotas regulāri, latviešu valodā tiek izdota pirmo reizi.

SEB ir viena no vadošajām bankām Ziemeļvalstīs un Baltijā, kas var lepoties ar 150 gadu vēsturi un atbilstošu pieredzi un kompetenci tieši investīciju pārvaldē, jo SEB pārvalda savu klientu aktīvus 98,2 miljardu eiro (68 miljardi latu) vērtībā.

Sākotnējo Unibankas akciju daļu SEB banka iegādājās 1998. gadā. Palielinot savu līdzdalību Unibankā, 2000. gadā SEB ieguva lielākā akcionāra statusu un atbilstoši likumu prasībām izteica obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu pārējiem bankas akciju īpašniekiem, un ieguva vairāk nekā 98% Unibankas akciju. Ar mērķi savā īpašumā iegūt 100% Unibankas akciju 2004. gadā SEB izteica galīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Latvijas Unibanka kopā ar pārējām SEB grupā ietilpstošajām bankām Austrumeiropā apkalpo 2,1 miljonu klientu un ir viena no ietekmīgākajām finanšu institūcijām Baltijas reģionā. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus korporatīvajiem klientiem, kompānijām un privātpersonām. SEB aktīvu apjoms ir 176 miljardi eiro, banka darbojas 20 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 4,5 miljonus klientu, no kuriem 2 miljoni bankas pakalpojumus izmanto ar interneta starpniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp