Foto: Inga Kundziņa

Šodien apuveni 30 cilvēki bija pulcējušies pie Zooloģiskā dārza, lai protestētu pret ASV prezidenta Džordža Buša politiku. Protestētāji iestājas par mieru pasaulē.

Iepriekš tika plānots, ka protesta akcijā piedalīsies aptuveni 300 dalībnieki, bet pulcējušies bija krietni mazāk — aptuveni 30 cilvēki, galvenokārt jaunieši. Protesta dalībnieki paši zīmēja plakātus, kā arī ietinušies melnos plēves maisos imitēja Irākas gūstekņus.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors atteicis saskaņojumu Anša Dobeļa pieteiktajai sapulcei 7. maijā 11. novembra krastmalā. Atteikums pamatots ar drošības pasākumiem ASV prezidenta vizītes laikā, portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Savukārt otrs Dobeļa pieteiktais pasākums ir saskaņots: Rīgas pilsētas izpilddirektors ir viņam izsniedzis izziņu, ka viņš iesniedzis Rīgas Domei pieteikumu un viņam ir dota atļauja rīkot sapulci 7. maijā no plkst. 10 līdz 14 Meža ielas un Kokneses prospekta krustojumā (iepretim Zooloģiskajam dārzam).

Sapulces devīze: «Par mieru, demokrātiju un videi draudzīgu pasauli».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp