Laikraksts «The New York Times» raksta, ka īsi pēc tam, kad Baltais nams paziņoja par Džordža Buša plāniem paplašināt savu Eiropas vizītes programmu un ierasties arī Latvijā un Gruzijā, lai paustu atbalstu demokrātijas centieniem bijušās Padomju republikās, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosūtījis protesta vēstuli par šīm vizītēm ASV Valsts sekretārei Kondolīzai Raisai, ziņo Krievijas interneta saits «Newsru.com»

ASV amatpersonas, kas iepazinušies ar vēstules saturu, nodēvēja to kā asu un nekaunīgu Krievijas Ārlietu ministrijas demaršu pret ASV prezidenta vizītes maršrutu. ASV Valsts sekretāre Kondolīza Raisa nekavējoties ir reaģējusi, paziņojot, ka ASV prezidents var apmeklēt jebkuru valsti, kuru vien vēlas.

Šis Krievijas paziņojums «nekādā mērā nav nobiedējis Raisu», tā laikrakstam paziņoja kāda augsti stāvoša Baltā nama amatpersona, kura uzstājusi uz savu anonimitāti, lai viņas vārdu nesaistītu ar pārmetumiem Maskavai.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka nekāda protesta vēstule pret Buša vizīti Latvijā un Gruzijā vispār nav bijusi  un noraidīja izskanējušos pārmetumus no laikraksta «The New York Times». Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Aleksandrs Jakovenko norāda, ka «nekāda vēstule nav bijusi un Lavrovs (Krievijas ārlietu ministrs) pauž cieņu suverēnai ASV ārpolitikai».

Jakovenko uzsver, ka starp Raisu un Lavrovu notikusi telefona saruna, kuras laikā pārrunāta publikācija laikrakstā «The New York Times» un ASV Valsts sekretāre piekritusi, ka starp Krieviju un ASV noticis normāls dialogs par ASV prezidenta Džordž Buša vizītēm Latvijā un Gruzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp