Foto: AFI

Šodien, 13. maijā, partijas «Jaunais laiks» Rīgas Domes frakcija apliecina nedalītu atbalstu 2006. gada pasaules hokeja čempionāta norisei Rīgā, tāpēc Rīgas mērs Aivars Aksenoks (JL) jau sācis sarunas ar SIA «Merks» un darbu pie dokumentu sagatavošanas, lai halli iegūtu Rīgas pilsētas īpašumā, interneta portālu «Apollo» informēja Rīgas Domes priekšsēdētāja preses sekretāre Laila Spaliņa.

Pašreizējā situācijā jaunais Domes sasaukums ir kā ķīlnieki. Iepriekšējās Domes sociāldemokrātu vadītā koalīcija pēdējā brīdī vēl īsi pirms vēlēšanām pieņēmusi virkni izšķiroši svarīgu lēmumu par zemes atsavināšanu par smieklīgām cenām. Šo četru zemes gabalu tirgus vērtība, pēc Domes pasūtītā novērtējuma, ir aptuveni deviņi miljoni latu, kas ir vismaz četras reizes mazāk, nekā pašvaldība iegūs šajā izsolē.

Izsoles apturēšana patlaban nav pieļaujama, jo šāda rīcība apdraud 2006. gada hokeja čempionāta norisi Rīgā.

Iepriekšējā Domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra (LSDSP) Rīgas Domē ieviestā naturālā saimniecība pilsētai jau visus šos gadus ir nesusi ievērojamus zaudējumus pašvaldības budžetā. Tas nekavējoties ir jāizbeidz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp