Foto: IIHF

Otrdien plkst. 13 Rīgā, Mazajā ģildē, notiks 2006. gada pasaules hokeja čempionāta izloze, lai noteiktu, kurā no četrām apakšgrupām katra komanda nākamgad Rīgā spēlēs pamatturnīrā jeb pirmajā kārtā. Izlozē 16 komandas būs sadalītas četros grozos. Katrā apakšgrupā būs četras komandas jeb viena no katra groza.

Latvija būs trešajā grozā — kopā ar Ukrainu, Baltkrieviju un Dāniju. Tādējādi grupu turnīra pirmajā kārtā mājinieki nemērosies spēkiem ar kādu no šīm trim izlasēm. Pirmajā grozā ir Kanāda, Zviedrija, Čehija un Slovākija, otrajā — Krievija, ASV, Somija un Šveice, bet ceturtajā — Kazahstāna, Slovēnija, Norvēģija un Itālija.

Katrā apakšgrupā komandas noskaidros trīs labākās, kas iekļūs grupu turnīra nākamajā kārtā, bet ceturtās vietas ieņēmušās vienības cīnīsies par palikšanu pasaules spēcīgāko izlašu vidū.

Nākamajā kārtā tikušās izlases tiks sadalītas divās apakšgrupās — katrā sešas komandas. No katras apakšgrupas četras labākās, sākot ar ceturtdaļfinālu, izslēgšanas jeb play-off mačos noskaidros čempionāta uzvarētāju.

Uz izlozi ieradīsies Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un čempionāta dalībkomandu pārstāvji, kā arī aicinātie viesi no Latvijas.

Pasākumu vadīs Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars un dziedātāja Marija Naumova.

Pasākumu translēs telekompānija TV3, kam kā «Viasat» pārstāvei Latvijā pieder ekskluzīvās 2006. gada čempionāta televīzijas translācijas tiesības. Citi televīzijas kanāli izlozes iekrakstu varēs saņemt no TV3.

Savukārt plkst. 20.30 Domā laukumā sāksies 2006. gada čempionāta ieskaņas koncerts «Lai pasaule brīnās, kā mūsējie cīnās». Tajā skatītājiem tiks prezentēts čempionāta talismans un talismana jeb fanu dziesma, kuras autori ir Guntars Račs un Uldis Marhilēvičs.

Koncertā piedalīsies Latvijā populāri mākslinieki: Lauris Reiniks, Ozols, «Jumprava», «Credo», «Līvi», Igo, «Pērkons», Linga, Ainārs Mielavs un citi. Šis koncerts būs pirmais čempionāta popularizēšanas pasākums, kura mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību šīm sacensībām un ārzemju viesiem parādīt Rīgu kā kultūras un sporta centru, ko ir vērts apmeklēt.

Par 2005. gada pasaules čempioni pagājušajā svētdienā kļuva Čehijas izlase, kas ar 3:0 finālmačā uzvarēja Kanādu. Bronzas medaļas tika krieviem, kas spēlē par trešo vietu ar 6:3 pieveica zviedrus.

Latvijas izlase šogad pasaules čempionātā ierindojās devītajā vietā. Pamatturnīrā Latvijas izlase savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, pirmajās spēlēs ar 4:6 un 1:3 piekāpjoties attiecīgi Kanādai un ASV, bet trešajā spēlē ar 3:1 uzvarot Slovēniju.

Nākamajā kārtā Latvijas izlase ar 3:0 pieveica Ukrainu, pēc tam cīnījās neizšķirti 0:0 ar Somijas valstsvienību, bet izšķirošajā spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 1:9 cieta sagrāvi spēlē ar Zviedriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp