Ādažos būvēs jaunu «Latfood» ražotni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ugunsgrēkā cietušais AS «Latfood» «Ādažu čipsu» ražošanu atjaunos, nodegušās ražotnes vietā ceļot jaunu, kurā tiks ražota produkcija pamatā Baltijas tirgum, par sabiedrības akcionāru pieņemto lēmumu šodien preses konferencē informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Atis Zariņš.

Jauno ražotni esošajā uzņēmuma teritorijā plānots uzcelt un čipsu ražošanu atjaunot pusotra divu gadu laikā. Patlaban nav zināmas kopējās investīcijas, kas būs jāiegulda jaunās ražotnes izveidē, jo patlaban ir tikai uzsākta projekta sagatavošana. Tad, kad projekts būs pabeigts, būs zināms konkrēts nepieciešamo ieguldījumu apmērs.

Plānots, ka jaunās ražotnes izveide tiks finansēta no mātes uzņēmuma — Somijas «Chips Apb» līdzekļiem un saņemtajām apdrošināšanas atlīdzībām par ugunsgrēkā bojāto ražotni un biznesa risku. Rūpnīcas celtniecībai arī plānots pieteikties Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējumam jaunu tehnoloģisko iekārtu iegādei. Ja ES līdzfinansējums tiks saņemts, tad čipsu ražošana Ādažos varētu tikt atsākta ātrāk — pēc pusotra gada, sacīja Zariņš.

Līdzšinējie aprēķinātie zaudējumi par šā gada marta sākumā ugunsgrēkā cietušo «Latfood» ražotni ir 1,3 miljoni latu. Tie ir zaudējumi, ņemot vērā ražotnes un citu bojāto resursu bilances vērtību, taču tie nav galīgie, jo zaudējumi par biznesa risku tiks aprēķināti pēc šā gada beigām, kad noslēgsies saimnieciskās darbības gads.

Apdrošināšanas atlīdzības apmērs būs atkarīgs no uzņēmuma 2005. gada darbības rezultātiem. Proti, ja uzņēmuma darbības rezultāti samazināsies, tad par to apjomu «Latfood» saņems atlīdzību par apdrošināto biznesa risku, skaidroja Zariņš.

Kā ziņots, šogad 1. marta vakarā «Latfood» izcēlās ugunsgrēks, liesmām izplatoties aptuveni 2500 kvadrātmetru platībā un dažās stundās nopostot uzņēmuma ražotni. Ugunsgrēku izdevās likvidēt pēc 29 stundu darba.

Ugunsnelaimē tika bojātas iepakojamā materiāla un gatavās produkcijas noliktavas, ražošanas līnijas un biroja telpas.

Pēc ugunsgrēka ražošana «Latfood» uz nenoteiktu laiku tika pārtraukta, un pagaidu produkcijas ražošana notiek «Chips Apb» grupas uzņēmumos Somijā un Zviedrijā. Aprīļa vidū, pēc aptuveni pusotra mēneša pārtraukuma, tika atsāktas regulāras «Ādažu čipsu» piegādes Latvijas veikaliem.

«Latfood» dibināts 1993. gadā, un tā specializācija ir kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražošana. Uzņēmuma īpašnieks ir Somijas uzņēmums «Chips Apb», kas darbojas Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Baltijas valstīs un Krievijā. «Latfood» produkcija tiek izplatīta Baltijas, Krievijas un Azerbaidžānas tirgū. Tuvākajā nākotnē bija plānots uzsākt produkcijas eksportu uz Lielbritāniju un Baltkrieviju.

«Latfood» apgrozījums 2004. gadā bija 6,128 miljoni latu, peļņa — 14 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu