Foto: Jaunais laiks

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcija ceturtdien aicināja Veselības ministriju (VM) neatteikties no rehabilitācijas centra «Tērvete», nododot to Tērvetes pašvaldībai. Partija iesaka meklēt risinājumu, kas vienlaikus nodrošinātu gan nacionālas nozīmes veselības aprūpes iestādes pastāvēšanu, gan glābtu no bojāejas par tautas ziedotiem līdzekļiem celtu vēsturiski vērtīgu mantojumu.

Kā «Apollo» pavēstīja «Jaunā laika» sabiedrisko attiecību konsultante Laila Timrota, situācijā, kad pašvaldībai nav līdzekļu ne sanatorijas atjaunošanai, ne uzturēšanai, neskaidrā VM politika attiecībā uz rehabilitācijas centra nākotni kavē arī nozīmīgu investoru piesaisti projektam. Šāda bezatbildīga VM rīcība apdraud turpmāko vienīgā Kurzemes un Zemgales iedzīvotājiem pieejamā rehabilitācijas centra pastāvēšanu, teikts partijas paziņojumā.

JL aicina VM saglabāt rehabilitācijas centru «Tērvete» valsts īpašumā un izstrādāt turpmāku nacionālo investīciju programmu sanatorijas uzturēšanai. JL uzskata, ka sanatorijas atjaunošanas darbiem vajadzīgā summa, kas tiek lēsta ap 3 miljoniem latu un varētu tikt pilnībā apgūta piecu gadu laikā, ir sasniedzams un ļoti vēlams mērķis, lai glābtu stratēģiski un vēsturiski nozīmīgu ēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp