Foto: EPA-AFI

Jaunākajās oficiālās ziņās vēstīts, ka vismaz 37 cilvēki ir miruši, bet ap 1000 cilvēku ir ievainoti septiņos sprādzienos, kas ceturtdienas rītā satricināja Londonas metro, paralizējot kustību un radot haosu visā Londonas centrā. Aģentūra «Reuters» iepriekš vēstīja, ka ir vismaz 33 bojāgājušie, bet 1000 cilvēki ir ievainoti, no kuriem daudzi ir smagā stāvoklī.

::: [s:8338]
::: [s:8339]
::: [s:8340]
::: [s:8341]

Skotlendjards ir paziņojis, ka notikušais ir plaši organizēts teroristu uzbrukums.

Pirmais sprādziens notika pulksten 8.49 pēc Londonas laika. Īsi pēc tam sprādzieni notika arī citviet. Sprādzieni notika laikā, kad cilvēki devās uz darbu. Metro vilcieni bijuši pārpildīti.

Pirmās oficiālās ziņas tika saņemtas no policijas un glābšanas dienestiem, kas strādāja Aldgeitas metro stacijas apkaimē. BBC raksta, ka šajā metro stacijā «daudzi cilvēki guvuši smagus ievainojumus».

Pusdienlaikā tika saņemtas pirmās ziņas arī no Kingskrosas stacijas, kur cilvēki ilgāku laiku bija iesprostoti pazemē. Pašreiz zināms, ka Kingskrosas stacijā gājuši bojā vismaz 10 cilvēki.

Londonas Karaliskajā slimnīcā patlaban ievietoti 95 ievainotie, no kuriem septiņi ir kritiskā stāvoklī, bet desmit ir ievainoti nopietni.

Svētās Marijas slimnīcā pašlaik ievietoti 80 ievainotie, četri no viņiem kritiskā stāvoklī, bet deviņi ir ievainoti nopietni.

Pārējās Londonas slimnīcas turpina uzņemt ievainotos, taču oficiālus skaitļus tās paziņos vēlāk.

Ceturtdienas rītā Londonas metro notika septiņi sprādzieni. Sprādzieni notikuši Aldgeitas, Edžvērroudas, Mūrgeitas, Kingskrosas, Liverpūlstrītas un Raselsskvēras stacijās vai to tuvumā. Londonas centrā sprādzieni notika arī trīs autobusos. Divi autobusi tika uzspridzināti Tavistokas laukumā, bet trešais — Rasela laukumā.

Londonas metro ir slēgts pilnībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp