Latvijas iedzīvotāji var neuztraukties, jo valstij patlaban nav reāla apdraudējuma, aģentūrai LETA apliecināja Aizsardzības ministrijas (AM) Nodrošinājuma politikas departamenta vadītājs Andžejs Viļumsons.

Lai gan AM vēl nekādu oficiālu informāciju ne no Lielbritānijas kolēģiem, ne starptautiskajām drošības institūcijām par šorīt notikušajiem sprādzieniem Londonā nav saņēmusi, no patlaban pieejamās informācijas var spriest, ka sprādzieni ir teroristu rīcības rezultātā veikti uzbrukumi.

Viļumsons norādīja, ka neviena valsts nav pasargāta no terorisma, pat ja tai ir labi finansiālie resursi, lai preventīvi cīnītos pret šiem draudiem.

Latvija jau vairākus gadus savā plānošanā iekļāvusi tādu spēju attīstīšanu, lai aizsargātos pret šādiem uzbrukumiem un cīnītos ar to izraisītām sekām. Latvijas bruņotie spēki savus iedzīvotājus spēj aizsargāt ar vienībām, kas specializējušās masu iznīcināšanas ieroču atmīnēšanā, gatavi ir arī Speciālās uzdevumu vienības karavīri.

Viļumsons apliecināja, ka patlaban nav nekādu signālu, ka pēc Londonā notikušajiem terora aktiem līdzīgi uzbrukumi varētu notikt citās ASV sabiedroto valstīs, arī Latvijā.

Pēc AM amatpersonas teiktā, nav labāka mehānisma cīņai pret terorismu kā cieša sadarbība starp valstīm, ar dažādiem pasākumiem mēģinot paredzēt teroristu nākamos soļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp