Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Biezpiena un ķiršu saldējums

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

  • 225 g svaigu ķiršu
  • 225 g cukura
  • 450 g biezpiena
  • 0,4 l salda krējuma
  • 2 ēdam­karotes medus
  • 2 ēdamkaro­tes rīvētu mandeļu

Pagatavošana:

  • Ķiršus nomazgā. Dažus atstāj dekorēšanai, bet pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež.
  • Sasmalcinātos ķiršus sajauc ar pusi no cukura.
  • Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru un tad pievieno ķiršu masu.
  • Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, daļu at­stāj dekorēšanai, pārējo pievieno biezpiena krēmam.
  • Krēmam paredzēto formu ieziež ar medu un pārkaisa ar mandelēm.
  • Formā ieliek sagatavoto krēmu un uz 4–5 stundām ievieto saldētavā.
  • Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī, lai desertu varētu vieglāk izņemt.
  • Biezpiena un ķiršu saldējumu dekorē ar putukrējumu un ogām.
Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu