Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8763193t1he035.jpg)
Nepieciešams:
- 225 g svaigu ķiršu
- 225 g cukura
- 450 g biezpiena
- 0,4 l salda krējuma
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes rīvētu mandeļu
Pagatavošana:
- Ķiršus nomazgā. Dažus atstāj dekorēšanai, bet pārējiem izņem kauliņus un samaļ mikserī vai saspiež.
- Sasmalcinātos ķiršus sajauc ar pusi no cukura.
- Biezpienu sajauc ar atlikušo cukuru un tad pievieno ķiršu masu.
- Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, daļu atstāj dekorēšanai, pārējo pievieno biezpiena krēmam.
- Krēmam paredzēto formu ieziež ar medu un pārkaisa ar mandelēm.
- Formā ieliek sagatavoto krēmu un uz 4–5 stundām ievieto saldētavā.
- Pirms pasniegšanas formu iegremdē karstā ūdenī, lai desertu varētu vieglāk izņemt.
- Biezpiena un ķiršu saldējumu dekorē ar putukrējumu un ogām.