Sākas ziedojumu vākšana Līgatnes lāča mājvietai

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien sākas līdzekļu vākšana Līgatnes dabas parka lācenes Ilzītes jaunās mājvietas celtniecībai, TVNET informē parka pārstāvji.

"Varu paziņot tiešām priecīgu vēsti - ar labu draugu atbalstu ir izveidots ziedojumu tālrunis, lai palīdzētu uzcelt Ilzītei jauno māju," norāda Līgatnes dabas parka zvērkope Velga Vītola, kas, pateicoties savai lielajai mīlestībai pret ķepaiņiem, iesaukta arī par lāču mammu.

Pašreizējais lācenes Ilzītes voljērs ir savu laiku nokalpojis un vairs nav drošs. Gaujas Nacionālā parka fonds un Dabas aizsardzības pārvalde finansiāli šo problēmu atrisināt nespēj.

Līgatnes dabas parkam ir tikai divas iespējas - dot iemīļoto lāceni prom vai apvienot visus lāčus vienā voljērā, kas vientulību mīlošajiem dzīvniekiem ir bīstami.

Kā stāsta zvērkope, Ilzīte pieradusi dzīvot viena un savešana kopā ar citiem sugasbrāļiem, kas uzauguši kopā, varētu radīt milzīgu stresu, kā rezultātā iespējama arī dzīvnieka bojāeja.

Lai ierīkotu jaunu apmetni, šoziem nepieciešams savākt 26 000 latu, lai tās būvniecību varētu sākt jau pavasarī.

Tie, kuri vēlas dot savu artavu jaunās lāču mājas būvniecībā, aicināti zvanīt pa tālruni 90006685. Viena zvana maksa zvanītājam ir 1 lats.

Kā zināms, plašāku ievērību Līgatnes dabas parka lāči ieguva, kad 17.augustā no voljēra brīvībā izmuka lācene Made. Pēc vairākiem nesekmīgiem centieniem nogādāt dzīvnieku atpakaļ mājās to ar kārumiem paveica ilggadējā dabas parka zvērkope Velga Vītola.

Ziedot iespējams arī uz kontu:

GAUJAS NACIONĀLĀ PARKA FONDS

Reģ.Nr.40008019114

Baznīcas iela 3, Sigulda LV – 2150

A/S SEB banka konta Nr. LV12UNLA0027800700915

SWIFT kods: UNLALV2X

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu