Somijas helikoptera avārijas iemesli pagaidām nav zināmi un amatpersonas neizslēdz nevienu iespēju, sacīja Igaunijas amatpersonas.

Trešdien Somu līcī pie Igaunijas krastiem brīdi pēc pacelšanās jūrā iegāzās satiksmes helikopters «Sikorsky S-76C+», kurā atradās 12 pasažieri un divi apkalpes locekļi.

Pasažierus un apkalpes locekļus pagaidām nav izdevies atrast, taču maz ticams, ka viņi varētu būt izdzīvojuši avārijā.

Igaunijas Aviācijas valdes direktora vietnieks Reins Poro Igaunijas televīzijā minēja, ka helikopters varēja nogāzties, piemēram, pēc sadursmes ar putnu.

Viņš pauda pārliecību, ka avārijā nevarētu būt vainojama kāda pilota kļūme, jo, cik viņam zināms, lidaparātu vadījis ļoti pieredzējis pilots.

Kompānijas «Copterline», kurai piederēja avarējušais helikopters, pārstāvis Teniss Lepss sacīja, ka avārijas iemesls pagaidām nav zināms. «Ir trīs iespējamie iemesli — slikts laiks, terora akts un tehniskas problēmas,» viņš piebilda.

Kaut arī Igaunijas Meteoroloģiskais un hidroloģiskais institūts brīdināja, ka trešdien vēja brāzmas Somu līcī var sasniegt 20 metrus sekundē, Igaunijas krasta apsardzes direktors Harijs Heins sacīja, ka negadījuma brīdī vēja stiprums bija tikai seši metri sekundē.

Igaunijas iekšlietu ministrs Kalle Lānets tomēr norādīja, ka laika apstākļu ietekmi pagaidām nevar izslēgt. «Līdz izmeklēšanas rezultātiem pagaidām neko nevar izslēgt.»

Lānets sacīja, ka nekas neliecina, ka avāriju izraisījis teroristu uzbrukums.

Helikoptera avārijas vietā strādā Igaunijas un Somijas glābēju helikopteri, laivas un nirēji. Nogrimušais lidaparāts atrodas aptuveni 43 metru dziļumā, bet līdz šim nav atrasts neviens no cilvēkiem, kas tajā atradās.

Helikoptera vraku plānots ar pontonu palīdzību trešdienas vakarā izcelt virspusē.

Kompānijai «Copterline» pieder deviņi helikopteri, un tā regulārus reisus starp Helsinkiem un Tallinu nodrošina jau kopš 2000. gada maija, dienā veicot 28 reisus.

«Copterline» helikopteru šonedēļ izmantoja arī Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets, dodoties valsts vizītē uz Helsinkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp