Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Biļešu tirdzniecība uz 2006. gada pasaules hokeja čempionātu sestdien sākās ar tehniskas rakstura problēmās, jo vairākās biļešu tirdzniecības vietās bija lielas grūtības pieslēgties tiešsaistes biļešu tirdzniecības sistēmai. Taču pusotras stundas laikā visas biļetes uz hokeja čempionātu tika izpārdotas.

::: [s:9053] [s:9054]

::: [s:9055]

::: [s:9056]

::: [s:9057]

Kā informēja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka, pārdotas gan visas biļešu paketes, gan arī stāvvietu biļetes.

Līdz dienas vidum pārdotas arī visas mazumtirdzniecībā pieejamās biļetes uz čempionāta finālspēli, kas tiek pārdotas kopā ar biļetēm uz spēli par 3. vietu.

Līdz dienas vidum pārdotas kopumā 17 000 biļešu pakešu. Biļetes sestdien tika pārdotas tikai Latvijā, uzsvēra Savicka.

Savukārt lielās grūtības pieslēgties tiešsaistes biļešu tirdzniecības sistēmai Savicka skaidroja ar to, ka bijusi milzu interese un tā radījusi sistēmas pārslodzi.

Rīgas 51. pasta nodaļā informēja, ka ikviena darbība tiešsaistes biļešu tirdzniecības sistēmā ilgusi vairākas minūtes. Tomēr biļešu iegāde vienam pircējam nebija iespējama pat pēc pusstundas, jo nedarbojās sistēma konkrētas hokeja spēles izvēlei.

Kā skaidroja pasta darbiniece, līdzīgas problēmas radušās arī citās pasta nodaļās, kurās tiek tirgotas biļetes. Arī «Statoil» degvielas uzpildes stacijās, kur arī tiek tirgotas biļetes, radušās līdzīgas problēmas.

Savukārt SIA «Biļešu serviss» tirdzniecības vietā Kongresu namā šādas problēmas nav novērotas un hokeja līdzjutēji var iegādāties biļetes bez aizķeršanās.

Tikmēr interese par hokeja čempionāta biļetēm nebija pārāk liela, novēroja aģentūra LETA. Lai arī pirmie pircēji biļešu tirdzniecības vietās bija jau plkst.10, kad sāka tirgot biļetes, tomēr lielas rindas neveidojas. 51. pasta nodaļā pirmajās 30 minūtēs iegādāties biļetes ieradās četri cilvēki, līdzīga situāciju aģentūra LETA novēroja arī «Statoil» degvielas uzpildes stacijā.

Savukārt Kongresu namā, kur pirmie biļešu tīkotāji ieradušies jau piektdien, plkst.10 bija izveidojusies aptuveni 20 cilvēku rinda. Aptuveni tikpat cilvēku pulcējās pie AS «Hansabanka» filiāles Vaļņu ielā, Vecrīgā.

Liela interese Latvijas hokeja līdzjutējiem ir ne tikai par priekšsacīkšu biļetēm, bet arī par čempionāta kvalifikācijas kārtas spēlēm, kurās piedalīsies A grupas komandas. Šajā grupā kopā ar Čehijas, Somijas un Slovēnijas izlasēm spēlē arī Latvija, tādēļ ir lielas izredzes, ka iegādājoties biļetes uz šīm spēlēm, būs iespēja klātienē vērot Latvijas izlasi.

Kā jau zināms, sestdien plkst.10 sāka tirgot biļetes uz 2006. gada pasaules hokeja čempionātu. Biļetes var nopirkt 250 dažādās biļešu tirdzniecības vietās Latvijā.

Biļetes var iegādāties 46 «Hansabankas» filiālēs. Tāpat biļetes pieejamas 37 reģionālajās pasta nodaļās un 16 pasta nodaļās Rīgā. Sarakstu ar biļešu tirdzniecības vietām Latvijas pasta nodaļās var apskatīt interneta mājaslapā «[s:9058]». Biļetes var iegādāties arī degvielas uzpildes stacijās «Statoil», tirdzniecības centros un citur.

Biļešu tirdzniecība internetā tiks sākta rīt čempionāta interneta mājaslapā «[s:9059]» un SIA «Biļešu serviss» interneta mājaslapā «[s:9060]», kā arī ar internetbankas «Hansa.net» starpniecību.

Vienas biļetes cena ir robežās no pieciem līdz 123 latiem.

Biļetes tiek pārdotas paketēs, kas nozīmē, ka katras biļetes īpašnieks varēs noskatīties divas vai trīs spēles, kas notiek vienā dienā. Paketēs netiek pārdotas biļetes uz pusfināla spēlēm. Savukārt uz finālspēli biļetes tiks pārdotas vienā paketē ar spēli, kurā noskaidrosies bronzas medaļu ieguvējs. Tāpat paketēs netiks pārdotas arī stāvvietu biļetes.

Biļešu tirdzniecības pirmajā posmā, kas notiks no sestdienas līdz 30. novembrim, līdzjutēji varēs iegādāties trešdaļu no stāvvietām paredzētajām biļetēm, jo lielajā hokeja hallē vēl neesot precizēts vietu skaits.

«Mēs to darām, lai izvairītos pārdot kādu lieku biļeti. Pašlaik hallē vēl notiek krēslu montāža un citi darbi, tādēļ nav iespējams pateikt precīzu vietu skaitu,» aģentūru LETA informēja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka.

Viņa apstiprināja, ka Latvijas individuālajiem līdzjutējiem plānots pārdot 2914 biļešu paketes, juridisko personu kolektīvajiem pieteikumiem — 2915 biļešu paketes, savukārt ārvalstu līdzjutējiem — 1457 biļešu paketes. Stāvvietu skaits tiek plānots no 600 līdz 700 vietām. Savicka gan norādīja, ka nopērkamo biļešu skaits neesot liels, tomēr izteica prognozi, ka īstie hokeja fani tās iegādāsies.

Kā iepriekš informēja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis, biļešu paketes cena būs atkarīga no sēdvietas atrašanās vietas un spēles kategorijas. Uz spēlēm «Skonto» arēnā varēs iegādāties 1. un 2. kategorijas biļešu paketes, bet uz sacensībām arēnā «Rīga» — 1., 2. un 3. kategorijas biļešu paketes. Stāvvietu biļešu cena būs atkarīgas tikai no spēles kategorijas.

Ulmanis norādīja, ka arēnā «Rīga» būs 10 325 skatītāju vietas, bet «Skonto» arēnā — 6663 vietas. Tomēr tirdzniecībā biļešu būšot mazāk, jo daļa vietu rezervētas komandu pārstāvjiem, sporta amatpersonām, žurnālistiem, lūgtajiem viesiem un citām ar turnīru saistītām personām.

Lai novērstu nelikumīgu biļešu tirdzniecību, viens pircējs pie biļešu kasēs vai iegādājoties biļeti internetā viena pieslēguma laikā varēs nopirkt ne vairāk kā desmit biļešu paketes, informēja Ulmanis. Viņš uzsvēra, ka šajā čempionātā īpaši daudz darīts, lai maksimāli izsargātos no biļešu viltošanas.

Pavisam Latvijā varēs iegādāties 80% biļešu uz Latvijas hokeja izlases spēlēm 2006. gada pasaules hokeja čempionātā, stāstīja Ulmanis.

Savukārt 20% tiks rezervēti Latvijas komandas pretinieku līdzjutējiem.

Protestējot pret biļešu augstajām cenām, līdzjutēju kluba «Sarauj, Latvija!» biedri plāno boikotēt 2006. gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā. «Sarauj, Latvija!» prezidents Juris Mednis aģentūrai LETA teica, ka līdzjutēju klubs «nevēlas piedalīties masu psihozē».

«Uzskatām, ka biļešu cenas ir krietni par dārgu, tādēļ jāpievērš uzmanība arī citiem sporta notikumiem, kas risinās hokeja laikā,» sacīja Mednis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp