Foto: Liepājas Metalurgs

Pirmo reizi par Latvijas čempioniem futbolā sestdien kļuva «Liepājas metalurgs», kas virslīgas kārtējā spēlē izbraukumā ar 5:0 sagrāva pēdējo trīs gadu Latvijas kausa ieguvēju «Ventspili».

Liepājnieki ir tikai otrie Latvijas čempioni pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Kā zināms, iepriekšējos 14 gadus par Latvijas čempioniem kļuva «Skonto». «Liepājas metalurgs» sev Latvijas čempionu titulu ir nodrošinājis četras kārtas pirms sezonas beigām. Pirms sestdienas spēlēm liepājnieki tuvākos sekotājus čempionvienību «Skonto» apsteidza par 13 punktiem.

Kā vēsta «futbols.lv, šajā spēlē jau pirmajā puslaikā liepājnieki pēc diviem Ģirta Karlsona un vieniem Darjusa Miceikas gūtajiem vārtiem ieguva drošu pārsvaru 3:0.

Otrā puslaika sākumā neveiksmīgi savu vārtu priekšā nospēlēja «Ventspils» aizsargs Aleksejs Soleičuks, kurš raidīja bumbu savos vārtos. Pēc piecām minūtēm bumba vēlreiz pabija «Ventspils» vārtos — 11 metru soda sitienu realizēja Aleksandrs Katasonovs, panākot graujošo 5:0.

Mača pēdējā minūtē Andrejs Agafonovs vienus vārtus «Ventspils» labā atguva, taču pārliecinošu uzvaru ar 5:1 svinēja «Liepājas metalurgs».

Liepājas un Ventspils komandas savā starpā tikās arī pagājušajā svētdienā Latvijas kausa izcīņas finālā, un toreiz sīvā cīņā pagarinājumā ar 2:1 uzvarēja ventspilnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp