Govis mūs novedīs kapā (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Govis ražo 18% no visām siltumnīcas efektu radošajām gāzēm. Šis izplūžu līmenis pārsniedz visu Zemes transporta līdzekļu izplūdes. No tā var secināt, ka govis nodara Zemes ekoloģijai daudz vairāk ļaunuma nekā automobiļi un lidmašīnas. Šo datu autori ir ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas speciālisti.

Un tas vēl nav viss. Gaļas sagatavošanas un transportēšanas, barības pārvadāšanas un ganību aprīkošanu rezultātā tiek sadedzināta degviela, tas veido 9% pasaules ogļskābās gāzes izplūžu. Pēc FAO informācijas, govju ganāmpulki ražo apmēram simts kaitīgās gāzes, tai skaitā divas trešdaļas atmosfērā nonākošā amonjaka un vienu trešdaļu metāna.

Un, ja vēl ņem vērā, ka ganību ierīkošanai tiek izcirsti meži, bet atkritumi, kuri veidojas govju apkopšanas rezultātā, piesārņo ūdeni, tad nav grūti secināt: govis ir viskaitīgākie mūsu planētas dzīvnieki.

Un tomēr, neskatoties ne uz ko, govju skaits turpinās augt. Pēc FAO speciālistu domām, tas ir saistīts ar lielo pieprasījumu pēc gaļas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu