/nginx/o/2018/07/12/8795796t1h871b.jpg)
Maigs itāļu deserts, kas pagatavots no karsēta saldā krējuma. Lai tā garšu un struktūru padarītu nedaudz vieglāku, desertam pievieno pienu. Šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, turklāt nebūs jāizmanto cepeškrāsns. Tikai jāņem vērā, ka desertam noteiktu laiku jāstāv ledusskapī, lai tas pilnībā atdzistu.
Deserta garšu var bagātināt, iemaisot svaigas ogas, espresso kafiju, karameli vai augļu biezeni, iegūstot arvien jaunas un daudzveidīgas garšas.
Sarežģītība: viegla
Porcijas: 4-6
Pagatavošanas laiks: ~15 min. + 2h ledusskapī
Nepieciešams:
150ml saldā krējuma 35%
100ml piena
30g cukura
1 vaniļas pāksts
10g želatīna
80ml balzama liķiera «Šarlote»
Pagatavošana:
1. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas.
2. Katliņā, masu neuzvārot un apmaisot, uzkarsē saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļas sēkliņas.
3. Želatīnu aplej ar liķieri un ļauj tam 10 min uzbriest.
4. Karsto masu pārlej želatīnam un kārtīgi izmaisa, lai masa būtu viendabīga un želatīns izkusis.
5. Masu atdzesē un pilda servēšanas trauciņos. Ievieto ledusskapī uz 2h, līdz masa sastingusi.
6. Pasniedz ar svaigo ogu mērci, rotājot ar svaigām ogām vai augļiem pēc izvēles.
Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

*Reklāmraksts