Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Balzama liķiera «Šarlote» Panna Cotta

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Maigs itāļu deserts, kas pagatavots no karsēta saldā krējuma. Lai tā garšu un struktūru padarītu nedaudz vieglāku, desertam pievieno pienu. Šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, turklāt nebūs jāizmanto cepeškrāsns. Tikai jāņem vērā, ka desertam noteiktu laiku jāstāv ledusskapī, lai tas pilnībā atdzistu.

Deserta garšu var bagātināt, iemaisot svaigas ogas, espresso kafiju, karameli vai augļu biezeni, iegūstot arvien jaunas un daudzveidīgas garšas.

Sarežģītība: viegla

Porcijas: 4-6

Pagatavošanas laiks: ~15 min. + 2h ledusskapī

Nepieciešams:

150ml saldā krējuma 35%

100ml piena

30g cukura

1 vaniļas pāksts

10g želatīna

80ml balzama liķiera «Šarlote»

Pagatavošana:

1. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēkliņas.

2. Katliņā, masu neuzvārot un apmaisot, uzkarsē saldo krējumu, pienu, cukuru un vaniļas sēkliņas.

3. Želatīnu aplej ar liķieri un ļauj tam 10 min uzbriest.

4. Karsto masu pārlej želatīnam un kārtīgi izmaisa, lai masa būtu viendabīga un želatīns izkusis.

5. Masu atdzesē un pilda servēšanas trauciņos. Ievieto ledusskapī uz 2h, līdz masa sastingusi.

6. Pasniedz ar svaigo ogu mērci, rotājot ar svaigām ogām vai augļiem pēc izvēles.

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

*Reklāmraksts

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu