Fils Kolinss gatavs atkal apvienoties ar «Genesis»

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Britu dziedātājs un komponists Fils Kolinss svētdien - dienu pirms uzstāšanās Izraēlā savā pēdējā turnejā - paziņoja, ka viņš būtu gatavs no jauna apvienoties ar savu bijušo grupu «Genesis».

«Es esmu tam atvērts,» sacīja 54 gadus vecais Kolinss, kurš ir ievērojamākā mūzikas zvaigzne, kas uzstājas Izraēlā kopš palestīniešu sacelšanās sākuma pirms vairāk nekā pieciem gadiem.

«Man patīk sēdēt pie bungām un ļaut Pīteram (Gabrielam) būt par dziedātāju. Ja (atkalapvienošanās) notiks, es tur būšu. Ja nenotiks... tas būtu vienkārši tāpēc, ka ceļā stāv pārāk daudz šķēršļu,» Kolinss pavēstīja reportieriem Telavivā.

Pirmdienas koncerts Telavivas arābu apdzīvotajā piepilsētā Džafā ir daļa no Kolinsa atvadu turnejas «First Final Farewell Tour» («Pirmā pēdējā atvadu turneja»). Kā ziņots, Kolinss turnejā oktobrī uzstājās arī Igaunijā un Lietuvā.

Dziedātājs apgalvo, ka «drīz» beigs uzstāties koncertturnejās, lai varētu vairāk laika pavadīt ar savu ģimeni, tomēr viņš gribētu turpināt ierakstīt mūziku.

Kolinss sacīja, ka viņam neesot bail uzturēties Izraēlā. Izraēliešu un palestīniešu bruņotie konflikti risinās jau vairāk nekā piecus gadus, taču kopš februārī noslēgtā pamiera uzbrukumi ir samazinājušies. Dienu iepriekš mūziķis uzstājās Libānā.

«Es vēlētos, lai tas tā nebūtu,» Kolinss sacīja par konfliktu. «Es sēžu un skatos par to televīzijā, domājot: «Kāpēc, kāpēc, kāpēc?».»

Nemierīgajā laikā Izraēlā uzstājušās tādas grupas kā progresīvie rokeri «Jethro Tull», puišu muzikālā apvienība «Westlife», metāla grupa «Megadeh» un «Scorpions». Citas mūzikas zvaigznes, arī Madonna, ir atcēlušas koncertu plānus, lai gan popdīva pagājušajā gadā apmeklēja Izraēlu kabalistu svētceļojumā.

Rokgrupa «Genesis» izveidojās 1967.gadā un veiksmīgi darbojās starptautiskā mērogā vairāk nekā 30 gadu. Grupas pirmais bundzinieks Kolinss kļuva par grupas solistu, kad Gabriels 1975.gadā aizgāja no grupas, lai kļūtu par solomākslinieku.

Kolinss, kurš jau astoņdesmitajos gados ierakstīja tādus solohitus kā «Against All Odds» un «In the Air Tonight», pārtrauca darboties grupā 1996.gadā, lai pievērstos pats savai solokarjerai.

Pēc dalībnieku mainīšanās, iesaistoties arī kādam izraēliešu bundziniekam, grupa «Genesis» 1998.gadā beidzot paziņoja par savas pastāvēšanas beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu