/nginx/o/2018/07/12/8803990t1h56c2.jpg)
Sastāvdaļas:
Siera pamatne:200 g miltu
150 g sviesta
100 g siera (vislabāk Parmas vai kāds cits ar specifisku garšu)
1/2 ēd. k. ūdens
Avokado pildījums:3 ļoti gatavi avokado
50 g citrona sulas
2 tējk. cukura
1/2 tējk. sāls
1/4 tējk. melno malto piparu
100 g skābā krējuma
3 tējk. želantīna
200 g saldā krējuma
apm. 2 tējk. ikru rotāšanai (vai ko citu)
Pagatavošana:
Siera pamatnei visas paredzētās sastāvdaļas samīca, izveltnē divas lielas vai trīs mazas (18 cm diametrā) ripas un cep 5–7 minūtes 220ºC! Tikai nepārcept, tad būs cietas!
Pildījumam var likt dažādas jau nopērkamās pastētes, var gatavot paši — ļoti garšīga ir vistas aknu pastēte, pildījums var būt no kūpināta laša, garnelēm — no visa, kas garšo.
Avokado pildījumu gatavo:
1. Avokado pāršķeļ, mīkstumu ar karoti izņem un samaisa ar citrona sulu, cukuru, sāli, pipariem, skābo krējumu. Samaļ biezenī.
2. Želatīnu 10 minūtes aukstā ūdenī uzbriedina.
3. Saputo saldo krējumu.
4. Želatīnu izkausē, iemaisa avokado masā.
5. Avokado masā iemaisa putukrējumu.
Šo masu liek kā pildījumu, arī apziež malas un virsu. Rotāt var ar mazām ikru piciņām, gabaliņu laša, bazilika/pētersīļu lapiņām.