Kosmopolītiem Ūdrim un Kronbergam iznācis albums. Audio

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavisam normālajos Latvijas mūzikas veikalu plauktos nonācis pavisam jocīgais dueta U.K. albums „KU”. Piedāvām paklausīties dziesmu fragmentus no jaunā albuma.

1. Rīta stunda

2. Tirgus

3. Pekinā ir auksti (pekiniešu suns)

4. Viss mierīgi 

5. Gļuk

6. Dievs

7. Bezmiegs

8. Ziemeļu puse

9. Marihuana

10. Suņa dziesma

„KU” ir grāmata ar desmit stāstiem, katrs tapis citā laikā, klāt esot savādākām emocijām un sajūtām, tāpēc katrs no stāstiem ir tik atšķirīgs un – jā, daudziem šie stāsti liksies pavisam jocīgi. U.K. ir Rolanda Ūdra un Egona Kronberga kopdarbs, dziesmas tapušas vairāku gadu laikā. Pareizāk sakot dziesmas ‘krājušās’ vairākus gadus, līdz pagājušā gada nogalē sāka uzstājīgi ‘prasīties laukā’. Tad tapa pirmo šī projekta dziesmu „Tirgus” un „Rīta stunda” ieraksti, šobrīd Latvijas radio staciju topos nokļuvusi dziesmu „Pekinā ir auksti”.

Dziesmai „Pekinā ir auksti” tapis arī bez budžeta video, kura režisors, scenārists, idejas autors, producents, operators un daļēji arī aktieris ir Rolands Ūdris. Tāds cilvēks-orķestris redzēts vien kinematogrāfa pašos pirmsākumos, kad Čārlijs Čaplins visu savās filmās darīja pats. Rolandam palīdzēja arī U.K. albuma un visu The Hobos albumu noformētājs un galvenais mākslinieks Māris Biezaitis. Vai Rolands Ūdris varētu kļūt par 21. gadsimta Čaplinu, rādīs laiks, taču ar kino lietām Rolands šobrīd ir patiesi aizrāvies.

Albumā „KU” iekļautas desmit dziesmas, kurās dzirdamas vairākas valodas – latviešu, krievu, baltkrievu, čigānu un ķīniešu. Vairāku dziesmu ierakstā piedalījušies arī abi pārējie grupas „The Hobos” dalībnieki – Vilnis Krieviņš un Mārtiņš Burkevics. Krieviņš sev ierastajā bundzinieka lomā, bet Burkevics ne tik ierastajā ‘back’ vokālista lomā. Rolands Ūdris ir visu dziesmu teksta un mūzikas autors, bet Egons Kronbergs darījis visu pārējo – iespēlējis ģitāru, basu, balalaiku, bandžo, mandolīnu un sintezatoru.

P.S. Lūdzam nesaukt U.K. par „Rolanda Ūdra jauno grupu”, „Rolanda Ūdra jauno projektu” vai kā savādāk izvirzīt priekšplānā Rolandu Ūdri, abi mūziķi šajā projektā ir pilnīgi līdzvērtīgi. Būsim precīzi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu