«Bildēs» - Lietotas Mēbeles no Holandes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2.decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā festivāla «Bildes 2005» ietvaros notiks koncerts - veltījums «Saldajiem astoņdesmitajiem...», ko vadīs Andris Freidenfelds un Roberts Gobziņš.

Koncertā piedalīsies:

  • JAUNO grupu un Latvijā populāru mūziķu kopprojekti – Ak69 & Roberts Gobziņš, LMNH & Adrians Kukuvass, Morning After & Labvēlīgais tips, Mēness Pasts & Boriss Rezņiks, Faceless & Aigars Grauba, Habemus, Hertz & Agnese, Post marka & Igo, Suņa stunda & Ieva Akuratere, Vertigo & Armands Alksnis, Guntis Veits, Daylight & Jānis Grodums.
  • «BILDĒS» sevi jau pieteikušās grupas – Paralēle, Gain fast, Hospitāļu iela, H2O, Busy Bee, Astro`n`out, Divkosīgie zuši, IndyGo, The Briefing, Superhuman.

Šajā un turpmākajā publikācijās nedaudz iepazīstināsim ar jaunajām grupām un kopprojektiem.

«Lietotas mēbeles no Holandes»

Stils: mēbeļroks (melodiski-blūzīgs-roks)

Dibināta: Rīga, 2002. gads

Viss Lietotu mēbeļu stāsts sākās 2002. vasarā. Bija neliela kompānija, kurā neizskaidrojamā veidā katram patika 70’to gadu stils un mūzika – visi centās līdzināties hipijiem, dzīvoja hipiju dzīves veidu, audzēja garus matus. Mērķi bija ļoti augsti – taisīt revolūciju ar miera un saskaņas palīdzību, kā Džons Lenons, vai arī rīkot grandiozu, cilvēkus vienojošu festivālu, tādu kā Woodstock’69, vai varbūt realizēt nerealizējamu sapni – taisīt muzikāli–revolucionāru grupu? Vasarā regulāri spēlējām Vecrīgas ielās (galvenokārt spēlējām bītlu dziesmas), pelnot naudu aliņiem. Lukšs ar Ārčiju bija galvenie ģitāru spēlmaņi un viņi arī bija pirmie kas „piešķīla” LMNH. Dziesmas jau bija, trūka tikai viss pārējais. Rudens pagāja mainoties grupas dalībniekiem, līdz 2003. gada ziemā sāka parādīties kaut kāds skanējums.

Nosaukums «Lietotas mēbeles no Holandes» radās kaut kad 2002. gada rudenī, ieraugot veikala reklāmas izkārtni. Sākumā tas bija joks, taču pēc nelielas apspriešanās, nolēmām, ka tas arī būs jaunās grupas nosaukums. Visiem klātesošajiem patika vārds Holande, jo tas saistījās ar hipijiem. Var gan pieminēt gadījumu, kad 2003. gadā grupa gandrīz tika pārdēvēta par «Lietotas mēbeles» .

Rokmūzika, saule, bohēma, iedvesma – tā LMNH izskatās 2005. gadā. Mūzika vairs nav tikai kā palīglīdzeklis dzīvei, tagad varētu teikt, ka dzīve ir palīglīdzeklis mūzikai. 70’tie gadi ir mūsu laiks, un gribot vai negribot, patiesi no sirds, mēs dzīvojam savā pasaulē, kur paši sev diktējam savus noteikumus! Mūsu mērķis ir taisīt revolūciju katrā cilvēkā individuāli, mēs gribam izmainīt mūsdienu pretrunu, mietpilsonisma un ļaunuma bagāto pasauli!!! Galvenais, ko gribam panākt, lai pēc iespējas vairāk cilvēku izkāpj no pelēkās straumes, kļūst krāsaini!

Muzikāli LMNH bieži tiek pieskaitīta universālajam nosaukumam indie rock. Mūsu mūzika ir melodiski-blūzīgs-roks. Lukšs ir galvenais dziesmu autors, viņa dziesmās tiek runāts par cilvēces eksistenciālām problēmām – cilvēka lomu izplatījumā un laikā (ārējā pasaule), cilvēka iekšējo pasauli, kā arī par dažādām abstraktām lietām (piemēram, iemīļota tēma ir kontrasti), taču dziesmu zemtekstos vienmēr var sastapties ar spriedumiem par pūļa pelēcību, vientiesību, mantkārību, u.c. Mūzikas kladi reizēm papildina Miķeļa un Artūra dziesmas, radot visai plašu repertuāru. Atzīšu, ka LMNH mūzika ir kļuvusi smagāka nekā bija sākumā. Par autoritātēm runājot, galvenās ir Led Zeppelin, Pink floyd, Deep Purple un 70’tie gadi kā kopums.

Kopš grupas dibināšanas ir bijuši jau >50 koncerti dažādās Latvijas malās, tai skaitā dažādos festivālos un konkursos.

konkursi & festivāli & sasniegumi

  • Konkurss Sinepes & medus 2005. LMNH nominēti balvām: lielā sinepju balva, labākais skatuves tēls, labākais hīts «Mehāniskā zivs»
  • Konkurss Stage number one 2005: «Bilžu» specbalva
  • Konkurss Zāģis 2004
  • Konkurss Blieziens 2004
  • Festivāli: Sutas Balss 2005, Dūmi virs ūdens 2004, Tabūns 2004, Trincstock Rockets 2003, Sutas Balss ’04, Rozā peldbaseins 2004

«Lietotas mēbeles no Holandes» grupas dalībnieku saraksts

  • Artūrs Lukševičs - balss
  • Jānis Lukševičs - ģitāra
  • Miķelis Šķēle - basģitāra
  • Edgars Roga - bungas
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu