Domnieki nenoturas pretim "producentu spiedienam" (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides komitejas deputāti atbalstījuši 3600 latu piešķiršanu dokumentālajai filmai "Suns pilsētā", taču projekta māksliniecisko vērtību neviens nav izvērtējis.

Nav normāli, ka Vides komiteja lemj par kultūras projektu finansēšanu, atzīst tās vadītājs Dainis Īvāns. "Šai filmai finansējuma piešķiršanu atbalstījām, jo tā ir pamācoša un tiešā mērā saistīta ar Rīgas vides problēmām, tomēr nav izstrādāta sistēma, kā vērtēt vides filmas. Šim mērķim it kā paredzēta kultūras projektu komisija, tomēr filmu studija "Visio" atteicās piedalīties projektu konkursā," situāciju komentē D. Īvāns. Finansiālu atbalstu projektam "Vides fonds" jau reiz atteicis, tas divus gadus ceļojis pa institūcijām, tāpēc producentu spiediena rezultātā komiteja naudas piešķiršanu tomēr atbalstījusi.

"Konkurss ir sarežģīts process, un būtu vajadzīga domes iniciatīva šādiem projektiem, mēs gājām vienkāršāko ceļu - pa tiešo uz Vides komiteju," sistēmas nesakārtotību izmantojis studijas "Visio" pārstāvis Dzintars Belogrudovs.

Dome sola rūpēties par ieguldīto līdzekļu atdevi rīdzinieku labā. Ja Finanšu komiteja lēmumu atbalstīs, tad tiks slēgts līgums, kurā būs definēts, kā filma pildīs "rīdzinieku izglītošanas funkcijas". Piemēram, filmas producentiem būs jāapņemas to izplatīt Rīgas skolās. Dz. Belogrudovs teic, ka skolām paredzēto 150 kopiju izgatavošana arī ir iekļauta nelielajā naudas summā, kas pašai beigu stadijai tiek lūgta no domes. Studijas pārstāvis sola, ka mēģinās vienoties ar kādu no LTV kanāliem par filmas demonstrēšanu, tomēr tas iespējams tikai tad, kad viss jau pabeigts. Domei lūgtie līdzekļi tiks tērēti filmas montāžai un ieskaņošanai. Projekta pirmizrādei jau rezervēts kinoteātris "Rīga", un tā notiks nākamā gada sākumā. Filma runās par pamestiem, pilsētai nepiemērotiem un patversmēs atstātiem suņiem, tā pievērsīsies saimnieku attieksmei un dzīvnieka turēšanai pilsētas dzīvoklī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu