Svētku rotu balagāns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apģērbu modes tendences atspoguļojas arī svētku rotājumos - aktuāls ir viss krāšņais, bagātīgi izpušķota egle, spalvas, pērļu virtenes, mistiska atmosfēra, arī veclaicīgs sienas pulkstenis... Neaizmirsti uz galda uzlikt omītes kristāla glāzes!

Egle glamour košumā

Šogad eglītei jābūt elegantai, luksus, glamour stilā, kā romantiskai Holivudas zvaigznei ar nostaļģiju pēc bijušā, tāpēc Ziemassvētku koka rotāšanai šoziem jāizmanto dārgi materiāli vai dārgas atmiņas:

- Mazbērni eglīti var rotāt ar vecmammas krellēm vai auskariem.

- Modē ir veclaicīgi un grezni bumbuļi - tie, kas saglabājušies vēl no 30.gadiem - ar roku apgleznoti vai Venēcijas stikla pūstie bumbuļi. Turklāt eglītes izrotāšanai nav nepieciešams, lai visi rotājumi būtu vienādi. Vari izvēlēties katru citādāku.

- Rotāšanai izmanto atlasa vai samta lentītes, spalvas, bumbuļus ar kažokādas detaļām, rotājumus ar kristāliem, pērļu vai stikliņu virtenes, bet tikpat labi arī kanēļa standziņas vai piparkūkas - galvenais, ai egle būtu bagātīgi dekorēta.

- Arī egles kāja var būt par papildinājumu rotājumiem -tai jābūt greznai un pamanāmai. Eglītes rotājumus vari sabērt lielā kristāla bļodā un novietot to kādā redzamā vietā istabā.

Svētku krāsa - melnā

Pārsteidzoši, bet šajos Ziemassvētkos topā ir melnā krāsa: melnas"vīna glāzes, melnas salvetes, melni eglīšu rotājumi, kas papildināti ar zeltu. Stockmann vizuāliste Ieva Damberga gan atzīst, ka cilvēki pie šīs tendences vēl nav pieraduši, tāpēc, izvēloties rotājumus melnā krāsā, jūtas nedroši. Melnā krāsa nāk no baroka laika un simbolizē eleganci.

Aktuālie krāsu salikumi šogad

melns + balts + sudrabs

- melns + zelts + veci rozā

- violetie toņi

Galda rotāšana un kandelabrs

Arī svētku galda servēšanai gan traukus, gan salvetes vari izvēlēties melnā krāsā. Galdu rotāšanā ievēro!

- Svečturiem, kas salikti uz galda, apliec auduma volāniņus!

- Uz saklāta galda starp traukiem novieto pērļu krelles!

- Ap salvešu turētāju vari apvīt nelielu pērļu virtenīti!

- Uzklāj uz galda omītes tamborēto galdautu un izvēlies greznu sudraba, metāla vai Latgales keramikas svečturi uz kājiņas! Lēzenie un zemie svečturi šogad vairs nav modē.

- Uz galda vari nolikt spoguļa plakni - tas piešķir 2x vairāk svinīguma.

- Dažādus audumus klāj uz galda vairākās kārtās. To papildini ar greznu svečturi!

- Antikvariātā nopērc greznas, slīpētas glāzes vai kausus, no kuriem dzert šampanieti Jaungada naktī. Pārliecinies, ka šampanietis no šādiem traukiem garšo citādāk. Šoziem topā ir vecmāmiņas laika trauki ēdienu un dzērienu servēšanai - tas ir stilīgi.

- Gandrīz vai viduslaiku pils efektu telpā var panākt, ja virs galda pie griestiem piekarina kandelabru - lielu žuburainu, antīku svečturi, ko izmanto lustras vietā. Lielā kandelabra vietā var izvēlēties arī svečturīti vienai svecītei, kas karājas lentē vai dekoratīvā ķēdītē, kas ir piestiprināta pie griestiem.

Vienkāršākais veids, kā svētkos pārvērst telpu

- Iegādājies zeltītu vai sudrabotu auduma gabalu un ar to pārklāj krēslus un galdu!

- Telpā ienes lielu spoguli greznā rāmī.

- Spogulim blakus novieto caurspīdīgu stikla trauku, kurā ieliec puscaurspīdīgu audumu un eglītes lampiņu virteni, kas savīta mudžeklī. Ja trauks atradīsies līdzās spogulim, telpā radīsies dziļuma gaisotne.

- Mistisku noskaņu telpā var panākt, ja pie divām pretējām sienām liek pa spogulim. Tad priekšmeti telpā dubultojas un pustumsā rodas sirreāla atmosfēra.

- Svētkos centies telpā izmantot pēc iespējas vairāk cita veida apgaismojumu - (sveces, lampiņu virtenes), nevis tradicionālo gaismas ķermeni.

- Pie lustras piekarini kristāliņus!

- Bumbuļus karini ne tikai eglītē, bet iesien tos atlasa lentītēs un piestiprini pie griestiem vai citur telpā!

- Modē ir atgriezties bērnībā - nosēdini veco plīša lāci uz dīvānina!

- Ar lampiņu virtenēm izrotā mēbeles. Tās var apvīt ap krēsla kāju vai vienkārši nolikt uz kosmētikas galdiņa.

- Pirms jaunā gada sagaidīšanas svinību telpā ienes veclaicīgu pulksteni ar dzeguzi. Spoguļi un pulkstenis pusnaktī uzburs absolūti romantisku, teatrālu atmosfēru.

- Ja Jaunajā gadā plāno mājās rīkot ballīti, dekorēšanai var izmantot arī videoprojekcijas, kas uz sienas rada dažādus krāsainus rakstus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu