Dāvida sievai draud ar ieroci

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/N.Mežiņš

Modes mākslinieks Dāvids pirms nedēļas piedzīvoja nepatīkamus mirkļus — viņa sievai Antrai kāds varmāka automašīnu stāvvietā draudēja ar ieroci.

Otrdien ap sešiem vakarā Dāvids ar sievu ieradās uz sarunāto tikšanos kādā namā Pulkveža Brieža ielā. Kad laulātais pāris kāpa laukā no automašīnas, pie viņiem vērsās kāds aptuveni 50 gadus vecs vīrietis. Dāvids domā, ka svešinieks bija alkohola vai narkotisko vielu reibumā, turklāt nesaprata ne latviešu, ne krievu valodu. «Pieļauju, ka viņš ir kaut kāds viesstrādnieks,» «Vakara Ziņām» sacīja modes mākslinieks. Tā kā laulātie kavējuši tikšanos, atraktīvais Dāvids steidzies augšā, bet sieva paņēmusi mašīnas atslēgas, lai novietotu auto tālāk no nepatīkamā tipa. Tajā brīdī svešinieks sācis dauzīt automašīnu un veltījis Antrai trīsstāvīgus lamuvārdus. «Tad viņš izvilka pistoli un pielika Antrai pie galvas,» stāsta Dāvids. Tuvumā nav bijis neviena, kurš varētu nākt palīgā. Par laimi, uzbrucējs nav šāvis.

Dāvids, atceroties šaušalīgos brīžus, piebilda, ka bijis gatavs varmākam iedot pa tauri, bet sieva atturējusi no spēka lietošanas — kas zina, vīrietis kaut vai netīšām varēja izšaut, un viss beigtos traģiski — un ieteikusi izsaukt policiju. Likuma sargi, Dāvidam par nelielu izbrīnu, notikuma vietā ieradušies ļoti operatīvi — jau pāris minūtes pēc izsaukuma uzbrucējs bija sagūstīts. «28. nodaļas policisti ir malači. Džeki atbrauca ļoti ātri un nolika veci pie vietas,» pateicības vārdus aizstāvjiem velta Dāvids.

Šis starpgadījums modes māksliniekam vēl ilgi palikšot atmiņā: «Man pārdzīvojums vēl nebija tik liels, bet sievai gan. Kā viņa pēc tam izteicās, šādas ainas bija redzētas filmās, bet tas ir nieks, jo tad, ja dzīvē pie paura pieliek pistoli, var izdarīt visu, ko liek un ko neliek ar'. Par laimi, viss beidzās mierīgi.» Blakus esošā biroja darbinieki zinājuši stāstīt, ka šis vīrietis jau vairākkārt terorizējis sievietes, bet, cerams, ka tagad viņš no likumsargu rokām tik ātri vaļā netiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu