"Purina One" izaicinājuma kaķu stāsti: Pūka un Beka (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāji

Trīs nedēļas apritējušas, kopš sākām kaķu barības "Purina One" izaicinājumu, kurā piedalījās divdesmit kaķi. Kaķu uzdevums bija vienkāršs - baudīt barību, bet saimnieka - to visu vērot un mums pastāstīt, kā tad gājis un kas mainījies mīluļa izskatā un uzvedībā. Šoreiz stāsts par kaķeņu Bekas un Pūkas pieredzi.

Kaķenes Bekas un saimnieces Madaras pieredze

Tā kā Purina One pārtikas izmēģinājuma trīs nedēļas ir pagājušas, tad varu sniegt pilnīgāku atbildi par Bekas izmaiņām gan izskatā, gan uzvedībā. Izmaiņas nebija tik būtiskas, ka ik pēc trīs dienām būtu, kas jauns pastāstāms. Būšu nedaudz kritiska, jo šķiet, ka ne visas izmaiņas Bekas izskatā un uzvedībā šo nedēļu laikā ir saistītas ar barības nomaiņu. Tā kā šo nedēļu laikā Latvijā ir iezagusies ziema, tad kažoka biezuma un apetītes palielināšanās lielā mērā būtu norakstāma uz laika apstākļu un gadalaika maiņu.

Bet nenoliedzami Bekas kažoks ir tik mīksts un gluds kā vēl nekad agrāk, ko novērtēja arī cilvēki, kas ar Beku nav diendienā kopā.
Foto: TVNET lasītāji

Kažoks ir spīdīgs, tas neveļas kunkuļos, kā tas bija novērojams pagājušajā ziemā, kad bieži nācās izgriezt pa kādam kažokā savēlušamies kunkulītim. Kā jau rakstīju iepriekšējās vēstulēs, Bekas svars ir ievērojami pieaudzis, tagad viņas galviņa liekas ļoti maziņa, bet rumpis ļoti liels.

Šo nedēļu laikā Bekai devām tikai Purina One pārtiku- nedevām papildus ne konservus, ne kādu citu sauso barību. Un šķiet, ka Beka pagaidām nemaz neilgojas pēc konserviem. Liela izmaiņa ir tā, ka ļoti pastiprināti Beka šo nedēļu laikā dzēra ūdeni - gandrīz katru dienu ūdens trauks bija tukšs.

Un barības trauciņā nekad Beka neatstāja nevienu kraukšķīti - visu, kas tika uzlikts, viņa izēda līdz pēdējam, tāpēc mums bija jāiemācās viņai likt pa mazām porcijām, lai īpaši nepārsniegtu noteikto dienas normu.
Foto: TVNET lasītāji

Bet pēc pārtikas izlietojuma redzu, ka tomēr Beka dienā ēda vairāk, nekā būtu vajadzīgs.. Smieklīgi bija noskatīties, ko Beka bija gatava darīt, lai iegūtu savu barību. Ja agrāk viņa par sauso barību neizrādīja īpašu interesi, tad, lai iegūtu Purina One, viņa bija gatava līst pašā pakā iekšā un ar ķepām ķeksēt ārā pa kraukšķītim. Beka jau arī ievēroja, ka tad, kad viņa atnāk mājās pēc pastaigas ārā, viņai vienmēr ieber kādu saujiņu barības, un to viņa ļoti izmantoja -

viņa varēja dienā daudzreiz iziet ārā pat mazāk kā uz 5 min, lai tikai, ienākot iekšā, dabūtu barību. Pēc kāda laika, jau šo niķi viņai atklājām.


Sākoties aukstajam laikam un uzsniegot sniegam, Beka ārā tik bieži vairs negāja, kaut gan kastītē arī nekārtojās. Tāpēc nesaprotu, kur paliek tas ūdens, ko viņa tik bieži un daudz dzer?! Ūdeni viņa dzēra ne tikai uzreiz pēc ēšanas, bet arī ēšanu starplaikos. Un, tā kā Beka tik bieži ārā vairs neiet, tad viņa savu enerģiju bieži vien iztērē, kādam ieskrāpējot ar saviem asajiem nadziņiem, kaut  gan kopumā Beka ir ļoti mīļa kaķenīte.
Pēc šā izmēģinājuma beigām domāju, ka Bekai arī turpmāk izvēlēsimies kādu no Purina One produkcijas piedāvājumiem, jo Bekai tie garšo un ārējā izskatā tiešām ir redzamas pārmaiņas.
Esam priecīgas, ka varējām piedalīties un novērot, ka patiešām pēc trim nedēļām ir redzamas izmaiņas, vai tās būtu gadalaika maiņas rezultātā, vai pārtikas rezultātā, tas man neliekas tik būtiski, jo mans kaķis ir priecīgs, laimīgs, un tas ir pats galvenais.

Kaķenes Pūkas un saimnieces Olgas pieredze

Piesakoties šai akcijai, anketā rakstīju, ka mūsu 4.mēnešus jaunā kaķenīte pārsvarā ēd mīksto kaķu barību un ka viņa dod priekšroku tieši tai barībai, kas ir papildināta ar zivi. Ņemot vērā to, ka akcijas laikā piešķirtā barība ir sausā un bez zivs, mūsu mazā jaunkundze šo barību gandrīz nemaz neēd. Viņa nedaudz noēd tad, kad mēs to sajaucam ar mīksto. Interesants ir tas fakts, ka pirms tam bijām dabūjuši kaķim pagaršošanai sauso barību no firmas Farmina CIMIAO kaķēniem, kuru viņa neēda. Bet, lūk, tagad viņa PURINA ONE pavisam nedaudz ēd, tad, kad to sajaucam tieši ar šo sauso. No rīta, kad dabūjām šo barību, mazā kaķenīte vēl nebija ēdusi, un, kad mūsu mazais Emīls (2 gadi) viņai krietni dāsni to iebēra traukā, viņa to ignorēja.

Foto: TVNET lasītāji
Domājām, ka gan jau izsalkums liks ēst, bet nekā. Nevar jau kaķīti arī spīdzināt, tādēļ viņa PURINA ONE ēda, to sajaucot ar mīksto DARLING, kas arī ir PURINA produkts, vai ar jau iepriekš minēto CIMIAO.

Ja runājam par spalvu, tad, iespējams, tā ir kļuvusi mīkstāka. Kaķenīte, kā jau kaķēns, ir ļoti rotaļīga un dzīvespriecīga. Kopumā ar akcijā piedāvāto barību esmu apmierināta, jo, ja agrāk sauso kaķenīte ignorēja, tad tagad sajauktā veidā ēd ļoti labprāt, kas mani kā saimnieci iepriecina. Mazajai ir spēcīgs mednieces instinkts. Skraida pa māju un ķersta mazuļa pirkstiņlelles.

Mūsu mazais mīlulis, kuram mēs dodam pašu, pašu labāko ;)

Foto: TVNET lasītāji
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu