Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8827552t1h3026.jpg)
Īsta Ziemassvētku pastēte, kas iederēsies gan svētku galdā, gan kā dāvana skaistā burciņā. Ja pildi burciņā, tad to dari, kad pastēte vēl silta. Pirms burciņas aiztaisīšanas izdekorē ar apelsīna sukādēm.
Sastāvdaļas:
- 450 g vistu vai citu putnu aknu
- 2 lielas ķiploka daivas
- ½ apelsīna sula
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 20 g sviesta, cepšanai
- 100 ml salda krējuma
- 80 ml salda deserta vīna
- 40 g sviesta
- 1 ēd.k. apelsīnu liķiera („Grand Marnier”)
- 1 svaigi mizota apelsīna miza
Rezultāts:
- 600 g
Pagatavošana:
- Pannā sakarsē eļļu un 20 g sviesta. Ļauj, lai izkūst un sakarst. Liec klāt aknas un cep uz lielas liesmas, līdz tās ir gatavas, iekšā izcepušās, – kādas 6–8 minūtes.
- Kad gandrīz gatavas, pievieno apelsīnu sulu, vīnu un ķiploku. Ļauj, lai pasautējas uz lielas liesmas 1 minūti. Pievieno saldu krējumu un atkal pasautē 1 minūti.
- Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē (3 minūtes) un liec blenderī. Pievieno 40 g sviesta un sablenderē līdz ļoti krēmīgai masai. Blenderē kādas 2–3 minūtes.
- Izņem no blendera, ieliec traukā, pievieno apelsīnu liķieri un apelsīna mizu. Samaisi. Liec ledusskapī, lai atdziest.
Recepte - Signe Meirāne