Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Sāļā garneļu torte

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

TV3 skatītāju iemīļotā ģimenes raidījuma «Cepu, cepu…» redaktore Agnese Drunka pastāstīja, ka arī paši raidījuma veidotāji savās mājās bieži vien izmēģina jautro pavāru Laura un Endija piedāvātās interesantās receptes. Pagājušajā sestdienā Agnese rīkoja vārda dienas svinības un viesus cienāja ar pašas gatavotu sāļo torti, kuras receptes autors ir viens no raidījumā redzamajiem atraktīvajiem puišiem – Lauris Aleksejevs. Torte ir vienkārši un ātri pagatavojama, turklāt izrādās, ka patiesībā tā nemaz nav jācep!

Sāļā garneļu torte

1 lielā «Fazer» tostermaize ar rudzu klijām (sagriezta)

1 lielā baltā «Hanzas tostermaize» (sagriezta)

500 g atdzesētas krabju gaļas «Vici"

100 g diļļu

1 paciņa maltas paprikas (saldās)

8 kārbiņas «Creme bonjour» ar tomātu garšu

8 vārītas olas

500 g (tīrsvars) garneļu savā sulā

250 g ķirštomātu

2 svaigi gurķi

200 g sviesta

Atdzesēto krabju gaļu sajauc ar «Creme bonjour» un sakapātām dillēm, pievieno sarīvētas vārītās olas un izkausētu sviestu. Tostermaižu šķēlēm nogriež garoziņas un iegūtos maizes mīkstuma četrstūrus kārto uz paplātes (pavisam paredzētas četras maizes kārtas). Tortes formu iespējams veidot dažādu, bet Agnese katrā kārtā lika 9 maizes šķēles tā, lai torte veidotos kvadrāta formā – apakšējā kārtā tumšo maizi, nākamajā balto, tad atkal tumšo un virsējā kārtā atkal balto tostermaizi.

Starp maizes kārtām klāj iepriekš sagatavoto krēma masu, ar to apziež arī gatavās tortes malas. Dekorē ar garnelēm, gurķu ripiņām un mazajiem tomātiņiem. Pēc tam torti ievieto ledusskapī, lai sastingst.

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu