Suņa slepkava saņēmis sodu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

130 stundas piespiedu darba – šāds sods piemērots vīrietim, kurš šāgada aprīlī Ķeipenes pagastā pie mājām „Jundiedziņi” ar āmuru nosita savu četrkājaino draugu.

Kā informē Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, minētais sods vīrietim noteikts ar Ogres rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu.

"OZ" jau informēja, ka tūdaļ pēc tam, kad plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija par brutālo un nežēlīgo suņa noslepkavošanu, Ogres rajona policijas pārvaldes darbinieki uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 230.panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas gājis bojā vai ir sakropļots. Minētais pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 80 minimālajām mēnešalgām.

Vīrietis savu vainu nenoliedza, taču vienlaikus norādīja, ka uz šādu vardarbīgu soli viņu pamudinājusi kaimiņu attieksme, kuriem suns traucējis un kuri nemitīgi pārmetuši, ka dzīvnieks skraida pa dobēm, zālāju, rej uz cilvēkiem un mašīnām. Suņa saimnieks Vitālijs dusmu uzplūdā "problēmu" ar desmit gadus veco, uzticamo četrkājaino draugu atrisinājis pēc savas saprašanas – suni nositis ar āmuru, tā mirstīgās atliekas ielicis melnā plastmasas maisā un iemetis bedrē dārza stūrī. "Skaidrā nevarēju, tāpēc iedzēru. Naudas nebija, tāpēc citu variantu neredzēju," tūdaļ pēc notikušā sarunā ar "OZ" atzina Vitālijs, kurš apgalvo, ka izdarīto nožēlo. Bet par to, vai šī nožēla ir patiesa, varēs spriest pēc tā, cik čakli Vitālijs pilda viņam piespriesto sodu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu