"Purina ONE" izaicinājuma kaķu stāsti: Mētelis un Bračka (11)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Nu re, trīs nedēļas apritējušas, kopš sākām kaķu barības "Purina One" izaicinājumu, kurā piedalījās divdesmit kaķi. Kaķu uzdevums bija vienkāršs - baudīt barību, bet saimnieka - to visu vērot un mums pastāstīt, kā tad gājis un kas mainījies mīluļa izskatā un uzvedībā. Šoreiz stāsts par kaķeni Mēteli un runci Bračku!

Kaķenes Mēteļa un saimnieka Kristapa pieredze

Parasti daudzi interesējas, kāpēc kaķim vārds ir Mētelis. Tāpēc neliela atkāpe. Kad no tālās Latgales uz Rīgu pārvedām kaķēnu, vārds nebija izdomāts. Sākumā viņa bija Zelma Briežkalne. Skanīgs Latgales sievietes vārds. Vēlāk Simba. Bet neviens vārds īsti neiegājās. Es arī mājiniekiem teicu, ka kaķa vārds rodas organiski, pats no sevis. Jo tā ir noticis ar maniem iepriekšējiem kaķiem. Viens bija Šnikvaldiņš, otrs Ķengurs.

Foto: No personīgā arhīva

Ar šo kaķi notika tā. Mana draudzene ņurcīja viņu pa klēpi un teica, ka kaķēnam ir ļoti jauka, pašam sava smarža. Piebāzu degunu kažokam. Un mana pirmā asociācija bija ar ziemas mēteli, kas tikko izņemts no skapja. Tā nu kaķis kļuva par Mēteli. Pirms Purina izaicinājuma sākšanas tikai pamanīju, ka patiesībā kaķim ir ļoti laba veselība. Kažoks ir biezs un spožs. Pats kaķis ir enerģisks un priecīgs. Tagad, kad trīs nedēļas ir pagājušas, varu teikt, ka „Purina One” noteikti nav kaķim kaitējusi. Viņš joprojām ir veselīgs un līksms. Man jau sen bija doma sākt Mēteli radināt pie sausās barības.

  Bet ne visas sausās barības viņš ēd. Taču „Purina One” viņš ar prieku grauza jau pirmajā reizē.

Šajā laikā viņš faktiski pārtika tikai no „Purina One”. Gribēju redzēt, vai tiešām viņam pietiek tikai ar sauso barību. Brīžiem likās, ka viņš ir mazliet apvainojies, ka vairs nesaņem kādu siltu akniņu vai vistas ādiņu no pannas. Tāpēc šad un tad tomēr iedevu pa kādam kārumam, jo baidījos no protestiem. No plakātiem, demonstrācijām, pieķēdēšanās utt.

Foto: no personiskā arhīva

Pēc bildēm var redzēt, ka kaķis gan labi guļ, gan pilnveido sevi garīgi, spēlējot klavieres. Brīžiem izvēlas arī ko ekstrēmāku un nervus kutinošāku. Piemēram, pa kluso ielīst veļas mašīnā un gaidīt...

Runča Bračkas un saimnieces Artas pieredze

Sākumā paldies visiem "Purina One" trīs nedēļu testa organizatoriem! Tas bija ļoti jauki, ka tika dota iespēja mūsu pusotru gadu vecajam runcim Bračkam pamēģināt kaut ko jaunu un nebijušu. Mūsu runcis ļoti labprāt mainīja savu ierasto ēdienkarti pret "Purina One" sauso barību.

Foto: no personiskā arhīva

Runcim tā ļoti garšoja, un Bračka pat skaļi prasīja papildporcijas, kā arī neprotestēja, ka tiek barots tikai ar sauso barību un nevis ar konservu un sauso barību kā bija pieradis pirms tam.

Bļodiņa vienmēr tika iztukšota līdz pēdējam, un kaķa acis tik atkal vērsās uz plauktā stāvošo spīdīgi zilo "Purina One" paciņu.

Lai arī runcis bija apmierināts par jauno barību, nevarētu teikt, ka mēs būtu novērojuši kādas izmaiņas Bračkas veselībā, uzvedībā vai dienas gaitās.

Foto: no personiskā arhīva

Bračka, kā jau kārtīgs runcis, lielu dienas daļu pavadīja gulēdams vai laiski vērodams mājās notiekošu un šad un tad izejot ārā veikt apgaitu pa pagalmu. Pagalms ir pilns izaicinājumu – putniņi, sveši kaķi, koki, taču mūsu runcis kā jau iepriekš ieradis, tam pārāk uzmanību nepievērsa. Bračka izklaides un paskraidīšanas vietā izvēlējās atgriezties mājās un ieēst "Purina One" kaķu barību :)

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu