Plāno ļaut medību suņiem veikt astu un ausu kupēšanu (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šodien konceptuāli atbalstīja astu un ausu griešanu jeb kupēšanu medību suņiem, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (TP).

Pašlaik likumā ir aizliegta suņu kupēšana, taču, uzklausot mednieku biedrības pārstāvjus, komisijas deputāti pārliecinājušies par nepieciešamību atbalstīt kupēšanu, jo dzīvnieku ausis un astes nereti tiek saplēstas un vēlāk, veicot astes kupēšanu, tā jau ir ļoti sarežģīta operācija.

Komisija arī uzskata, ka nevajadzētu aizliegt kupētiem dzīvniekiem piedalīties izstādēs, un šāda prakse neesot arī kaimiņvalstīs.

Krauklis informēja, ka pret minētajiem priekšlikumiem asi iebilda Dzīvnieku aizsardzības ētikas padome un arī Veterinārārstu biedrība, norādot, ka Latvijai vajadzētu pievienoties tām valstīm, kurās ir aizliegtas dzīvnieku izskatu pārveidojošas ķirurģiskas operācijas.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu