Rīgā vāks parakstus pret ūdeļu fermas būvniecību Papes dabas parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Organizācija «Dzīvnieku brīvība» šodien Vērmanes dārzā Rīgā organizēs parakstu vākšanu pret ūdeļu fermas būvniecību Papes dabas parkā, informēja organizācijā. Iespējams arī aizpildīt publiskās apspriešanas anketas par zvēraudzētavas būvniecības ieceri. Tās būs atrodamas Kaņepes Kultūras centrā un veikalā «Dabas stacija».

Jau ziņots, ka biedrība «Dzīvnieku brīvība» ir satraukusies par Amerikas ūdeļu fermas būvniecību pie Papes dabas parka dabas lieguma zonas, jo tas varot nodarīt kaitējumu retām sugām Latvijā. Biedrība ir vērsusies Dabas aizsardzības pārvaldē un Nīcas novada domē, lūdzot apturēt SIA «Minkland» plānus par fermas būvniecību Papes dabas parkā, kas ir aizsargājamā «Natura 2000» teritorija.

Uzņēmums ūdeļu fermu plāno būvēt dabas parka teritorijā, pusotra kilometra attālumā no dabas lieguma zonas.

Šī dzīvnieku suga var radīt apdraudējumu vietējām sugām, jo Amerikas ūdeles bieži izbēg no zvēraudzētavām un viegli adaptējas vidē, kur izposta ūdensputnu ligzdas. Biedrība vērš uzmanību, ka Papes dabas parkā mīt 75 putnu un 19 citu dzīvnieku grupu sugas, kuras Eiropas Savienībā ir aizsargājamas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu