Liepājas pievārtē birzi piegāna ar vecām riepām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ap 50 nolietotu kravas automašīnu un traktoru riepas, kā arī kameras un gumijas paklāji, ko lieto automašīnās, kāds blēdis ir izgāzis nomaļā lauku nostūrī – Medzes pagasta Tāšos, tādējādi piegānot Buču birzi. Zemes īpašnieka pārstāvis apgalvo, ka firmai nekas par to nav zināms, un sola noskaidrot radušos situāciju. Lai nokļūtu piesārņojuma vietā, no Tāšu centra ir jābrauc vairāki kilometri uz Eniķu kapu pusi.

Aptuveni 200 metru aiz kapiem ceļa kreisajā pusē slejas Buču birzs. Tā no ceļa arī atrodas aptuveni 200 metru attālumā, un izgāztā riepu krava uzreiz nav pamanāma. Taču, ja šķērso nopļauto lauku, kur manāmi samērā svaigi automašīnu riepu nospiedumi, pie birzs visā savā nepievilcībā atklājas izgāztuvei raksturīgais skats. Spriežot pēc lieluma, visas nolietotās riepas ir no kravas automašīnām un traktoriem. Ir acīm redzams, ka riepas izgāztas ar konkrētu nolūku – lai cilvēka acs to neredzētu. Šim nolūkam vieta ir ideāla, jo apkārtnē plešas tikai lauki un meži. Tomēr tāšenieki izrādījās acīgāki par piesārņotājiem un par jaunizveidoto izgāztuvi pavēstīja mums.

Problēma jārisina pašvaldībai "Piesārņojums tas, protams, ir, taču par bīstamu gan to nevar saukt. Tie ir vienkārši nevietā izmesti atkritumi," skaidroja Liepājas Reģionālās vides pārvaldes Piesārņojuma kontroles daļas vadītāja Māra Muceniece. Atbildīgs par šo piesārņojumu noteikti esot zemes īpašnieks, taču LRVP šādos gadījumos nesteidzas zemes īpašnieku sodīt, jo lielākoties atkritumi tiek izgāzti bez saimnieka ziņas. Taču īpašnieka pienākums ir šo piesārņojumu likvidēt. "Te ir darbs vietējai varai, kopā ar pašvaldības policiju panākt, lai zemes īpašnieks šos gumijas izstrādājumus nogādā atbilstošā atkritumu savākšanas poligonā. Tikai tad, ja pašvaldība nepanāks vēlamo rezultātu, varam iesaistīt pārvaldes speciālistus, kas piemēros soda sankcijas," piebilda M.Muceniece. Par izgāztuvi pauž izbrīnu

Medzes Pagasta padomē noskaidrojām, ka minētais zemesgabals "Buči" reģistrēts uz SIA "Fragaria" vārda. "Lursoft" datu bāzē ir ziņas, ka šis uzņēmums ir reģistrēts 2003.gadā Kuldīgas rajona Kurmāles pagasta "Arājos". Tā pamatkapitāls ir 770 000 latu, bez tam SIA "Fragaria" simtprocentīgi pieder tajā pašā adresē reģistrētai SIA "Fraxinus". Kā uzņēmuma darbības veidi norādīta mežsaimniecība, kokmateriālu sagatavošana un ar to saistītie pakalpojumi.

Uzņēmuma "Lattelecom" uzziņu dienestā kā SIA "Fragaria" kontakttālrunis uzrādīts tikai viens mobilā tālruņa numurs. Pa to mums izdevās sazināties ar Arni Rasmani, kas pārstāv firmu, kura sniedz grāmatvedības pakalpojumus SIA "Fragaria". Viņš atzina, ka minētajam uzņēmumam pieder zemesgabals "Buči" Medzes pagasta Tāšos, taču par izgāzto riepu kravu pauda izbrīnu. "Mēs nenodarbojamies ar vecu riepu utilizēšanu vai izgāšanu mežos. Tieši otrādi – mēs stādām mežus," apgalvoja A.Rasmanis. Viņš pateicās par sniegto informāciju, apsolīja to nodot tālāk, un tuvākajā laikā firmas pārstāvis apmeklēšot norādīto vietu, lai varētu lemt, kā rīkoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu